İzmit’te Bulunan Kızılay Binası

Bugün yazacağım yazının mevzu, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Şirinevler semtinde bulunan Kızılay Binası ile alakalıdır..

Benim de ikamet etmekte olduğum bahsi geçen mahalleye, hemen demir yolunun  kenarına, Kızılay, İzmit Şube Müdürlüğü tarafından bundan 8 yıl  kadar önce, 4 katlı bir bina yaptırılmıştır.. Bu binanın 20 civarında dairesi bulunmaktadır. Fakat her ne sebepten ise, aradan geçen bunca zamana rağmen, bu bina halen, metruk bir halde boş bulunmaktadır. Kiraya filan da vermediler.. Büyük bir masraf yapılarak inşa edilen bu bina ile alakadar olan hiç bir kimse yoktur. Bu arada bütün musluklarını çaldılar. Kapılarını da kırdılar. Bodrumu halen tamamen su ile dolu bulunmaktadır. Adeta bina oturulmaz bir hale gelmiş durumdadır.

Mahalle halkı olarak, bu durum, başta Kızılay İzmit Şube Müdürü olmak üzere,  Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’a da bildirildi. Fakat değişen herhangi bir durum olmadı. Esasen, bu binanın durumunun gerek İzmit Şube Müdürü ve gerekse Kızılay Genel Başkanı tarafından bilinmemesi mümkün değildir. Verilen bilgiye göre, imar durumun da bir problem varmış. Yapılan bu müdafaa tarzını kabul etmek mümkün değildir. Madem ki, imarında bir problem vardı, o halde bu binayı niçin yaptınız, yapılmasına nasıl müsaade verdiniz. Vatandaşlardan kuruş kuruş toplanan paralar ile yapılan bu binanın kaderine terk edilmesi vahim bir hatadır, hatta cinayettir.

Bu binanın durumu, mahalle muhtarı ile mahalle halkının tamamı tarafından bilinmektedir. Fakat elden gelen bir şey bulunmamaktadır. Binanın bu halde durması mahalle halkını tedirgin ediyor da Kızılay yetkilerini hiç rahatsız etmiyor mu acaba diye çok merak ediyorum.

Mühim bir mesele olarak telakki ettiğim bu durumu Siz değerli okuyucularım ile paylaşmak istedim.