Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Avukat

Unutulmayan İnsanlar…

Dünyada insanlar vardır bir sözleriyle meşhur olurlar. İnsanlar vardır, çok çalışırlar, çok şey üretirler ancak adlarını, sanlarını kimse bilmez. Dedem Bilge Kağan derki, Ey Türk milleti üstte mavi gök çökmedikçe, alta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir. Ey Türk titre ve kendine dön. Bu söz onu unutulmaz yapmıştır.

Dedem Alpaslan Malazgirt’te tarih yazmış ve Türk Milletinin Anadolu’da yerleşmesini sağlamıştır. Dedem Osman Gazi, bütün Türk beyliklerini birleştirerek Osmanlı İmparatorluğunu kurmuş ve unutulmazlar arasında yerini almıştır.

Dedem Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında fethedilmez denen İstanbul’u fethetmiş ve çağ kapayıp yeni bir çağ açmış unutulmaz olmuştur. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk imparatorluğun çökmesinden sonra Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve tarihte unutulmaz olmuştur.

Akşemsettin, Molla Gürani, Şeyh Edebali, Mevlana, Evliya Çelebi ilim adamı olarak unutulmazlar arasında yerlerini almışlardır. Gaspıralı İsmail dilde, fikirde, işte birlik çağrısı yaparak Türklerin birlik olma, beraber olma yolunu göstererek unutulmazlar arasında yerini almıştır.

Ziya Gökalp büyük Türk düşünürü, Türkleşmek, İslamlaşmak, muasırlaşmak sözüyle tarihteki yerini almıştır. Arşimet suyun kaldırma kuvvetini bularak insanlığa hizmeti unutulmaz olmuştur. Edison dünyayı aydınlatan elektriği bularak ilim dünyasında unutulmaz olmuştur.

Eflatun, Aristo, Sokrat gibi ilim insanları da düşünceleri ve sözleriyle tarihe ışık tutmuşlar ve unutulmaz olmuşlardır. Rauf Denktaş, Kıbrıs Türklerinin bağımsızlık mücadelesini yıllarca vermiş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kurarak ismini unutulmazlar listesine yazdırmıştır.

Napolyon “ Para, Para, Para “ demiş ekonominin sırrını çözmüş bu söz Napolyon’u unutulmaz yapmıştır. Mandela Güney Afrika’da bağımsızlık savaşı başlatan 28 sene cezaevlerinde kalmış sonunda Güney Afrika Cumhurbaşkanı olarak unutulmazlar arasında yerini almıştır.

Yezit, Peygamberimizin torunu ve Hazreti Ali’nin oğlu Hüseyin’i öldürmüş tarihe bu şekilde geçmiş ve nefretle anılan unutulmazlar arasına girmiştir. Maceracı ve çılgın Neron Roma’yı ve tarihi yakmış, insanlığı mahvetmiş, oturmuş zevkle seyretmiş ve unutulmazlar arasında yerini almıştır.

Teröristbaşı Öcalan Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için teşkilat kurmuş 35 bin kişinin katili olmuş, ismi BEBEK katili olarak anılır olmuş. Öcalan’da unutulmazlar arasında bu unvanla yerini almıştır. Türk milleti onu nefretle hatırlamaktadır. Ancak açılım uğruna bebek katilinin ismi İmralı olarak söylenmeye başlanmıştır.  

Yüce Allah büyük Türk Milletini korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene…