Naci KARA

Avukat

Türk Olmak

Ne hazindir ki, beyin göçüne maruz kaldık ve kalmaya da devam ediyoruz. Bizim seçkin gençlerimiz yurt dışına giderken, dışarıdan gelen, Türk olmayan vasıfsız unsurlar hızla çoğalmaktadır.

Bu bir politik oyundur ve bu oyunu kuranlar, devamında, başımıza geleceklerden bihaber bir anlayışla yola devam eden sürü sahipleridir. Onlara göre; millet değil, ümmet esas olunca, etnik yapının bozulması da önemli değildir. 

Çağın ulus devlet zorlamasının farkında olmayanlar, yarın hortlayacak etnik ırkçılığı din kardeşliği ile tolore edebileceklerini düşünüyor olabilirler. Doğrusu bu düşünce hayal aleminde yaşadıklarının göstergesidir.

Bu gün Atatürk düşmanlığının altında yatan gerçek, ne yazık ki, Atatürk’ün Türk milleti inşasına olan düşmanlıklarının yansımasıdır. Türk olmayan unsurların Atatürk düşmanlığını anlamak mümkündür, idealleri açısından, haklılarda! 

Ama Türk olup, İslam inancındaki algı yanlışlarından kaynaklanan Atatürk düşmanı anlayışı anlamak ve kabullenmek asla mümkün değildir.

…Ve Türk’e düşman unsurlarla aynı cephede durup, Türklük ülküsünden bahsetme gafletine devam diyenlerin varlığıdır asıl hastalığımız… 

Türk’e düşman olanlardan Türk milliyetçilerine dost olmaz!