Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Avukat

İskoçya Seyahati ve Gerçekler…

20 Ocak 2022’de İskoçya’ya oğlumun yanına gittim. Orada iki buçuk ay kaldım. İskoçya’da güzellikler gördüm, kurallar ülkesi İskoçya’nın caddeleri, sokakları, ormanları, dereleri ve kuş sesleri arasında 76 gün yaşadım. Korna sesi duymadım, yağmurlu yollarda su birikintisi görmedim. Yüksek binalara, betonlaşmaya rastlamadım. Evler dubleks arkada önde bahçeler kısacası harikalar diyarı.

Ancak ezan sesi duymadım, Mehmet Akif diyor ki, bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli yurdumun üstünde benim inlemeli! Ezan sesi duymadan 76 gün geçirdim, bana çok zor geldi. Oraların güzellikleri bile beni vatan hasretinden kurtaramadı. O güzelim yerleri bırakıp memleketime döndüm.

İki buçuk ayda belli bir şeyler değişmiştir diye düşünüyordum. Ama maalesef hiçbir şey değişmemiş! Siyasiler, onların taraftarları birbirlerine hakaret etmeye, millete yalan söylemeye ve milleti aldatmaya devam ediyorlar. Millet aç perişan, yoksul ama millete “ Behlül-i Dânâ” hikayeleri anlatmaya devam ediyorlar.

Oğlumla bir Türk marketine gittik, biraz et, zeytin, peynir vb. bir şeyler aldık. Kasada 150 pound tuttuğu söylendi. Ben dedim ki Türk parası vereyim, kasadaki, abi burada Türk parası geçmez ama Türk parası versen 3.200 TL ödemen gerekir dedi. Benim üzerime kaynar sular döküldü ve utancımdan marketin dışına çıktım.

Adalet mülkün temelidir diye güzel bir sözümüz var ama mülkü tahrip ettik! Siyaset namına adaleti yıktık, milleti mahvettik! Bulunmazsa adalet milleti yönetenlerde, acizlerin, yoksulların, yetimlerin ahı arşa çıkar! Fakat siyasilerin kulakları sağır, gözleri kör olduğu için duymazlar ve görmezler!

Mehmet Akif diyor ki, üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam, hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam! Netice olarak diyorum ki, Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Kuruluş gayeleri halka daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yapıp, güzel fikirler, güzel projeler üretmek olması gerekirken, halkın dertleri ve memleketin önemli sorunları ile ilgilenmek yerine birbirlerine hakaret, küfrederek ve halka yalan vaatlerle çıkar elde etmeye çalışıyorlar.

Siyasi parti yöneticileri demokrasinin vazgeçilmez unsurları yerine ranttan vazgeçemiyorlar! Taraftarları da liderlerine tapmaya devam ediyorlar! Allah hepsini ıslah etsin! 

Aydınlık günler dileğiyle hepinize güzel günler diliyorum…