Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Aslan Kral

Bir varmış bir yokmuş, iki varmış ama nedense üç yokmuş kaybolmuş. Şimdi biz sayıları bırakalım da masal ülkesine gidelim. Masal ülkesinde bulunan mutluluk ormanında bütün hayvanlar uyum içerisinden yaşarlarmış. Hepsini idare eden ormanlar kralı aslanmış. Aslan bütün haşmeti ile ormanda dolaşır adaletli davranır kimseye haksızlık yapmaz ve yaptırmazmış.

Bir gün ormana avcılar gelmiş. Ormanda hasta maymun ve çocuğunu ziyarete giden Aslan kralı tuzak ile yakalamışlar. Avcıların kurdukları kalın halattan filenin içerisinde kalan aslanın tuzağa takılması ve uğraşarak çıkmaması orman hayvanlarını çok üzmüş. Hepsi toplanarak Aslan kralı kurtarmak için çare aramışlar.

Sonuçta bütün kemirici hayvanlar bir araya gelerek tuzağı oluşturan halatı kemirmeye karar vermişler. Bütün bu çalışma programında fareler sincaplar, karıncalar, maymunlar ve kuşlar gönüllü olarak yer almışlar. Hepsi bir araya gelerek bütün gece kemirmişler. Sabaha kadar halattan tuzağı parçalayıp Aslan kralı kurtarmışlar. Aslan kral kurtulduğuna çok sevinmiş bütün hayvanlara tek tek teşekkür etmiş. Bilge baykuş ekselansları bu gece evinize gitmeyin diye uyarı yapmış. Avcılar dönüp gidene kadar sizin saklanmanız gerekebilir. Bu yüzden sizi orman sığınağımızda saklayalım. Avcılar gidince kurtuluşunuzu büyük bir kutlama partisi verip kutlayalım demiş. Aslan kral da büyük bir konuşma yaparak 

-Siz orman sakinleri hayatımı size borçluyum demiş. Ormanda yaşayan hayvanlar;

-Bize borçlu değilsiniz bu ormanda yaşayan herkes size çok şey borçlu, ayrıca bizler hepimiz sizi çok seviyoruz demişler. 

Aslan kral saklandığı yerden avcıların gittiğini görmüş. Avcılar da bu ormanda yaşanan sevgi ve yardımlaşmayı fark ettikleri için bir daha mutluluk ormanına gelmemişler. Ormandaki hayvanlar kocaman bir parti verip eğlenmişler. Bugünkü masalımız da bu kadar.