Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Karlı Soğuk Bir Kış Günü

Kendimce doğru olduğuna inandığım kararı verdim. Evdeyim dışarıda soğuk ve buz var. Benimse dışarı çıkıp yeni bir macera yaşamaya hiç niyetim yok. Yardımcım bugün dışarıda. Eşim de soğuk havaya aldırmadan şu anda karlı ve kar yağışı olan yazlığımıza gitti. Ezo'yu alıp ava çıkacakmış. Gidene güle güle.

Kendime güzel bir kahve hazırladım. Pencerenin önüne geçerek kahvenin ve karlı manzaranın tadını çıkardım. Sonunda televizyonun uydu kanallarından caz konseri buldum. Bir yandan çay içtim, müzik dinledim. Ruhum da ben de tatille gelen bu serkeşliğe kapıldık gittik. Böyle gönlümce serseri saatler geçirirken oğlum telefon edip beni almaya geldi. Birlikte onun evine gittik. Gelin kızımın doğumuna az zaman kaldı. Hayırlısıyla doğacak torunum Güneş'in odasını ve cicilerini gördüm. Gelin kızımın ve oğlumun kedileri olan Kıvrık ile Muşu'yu sevdim. Kıvrık 11 yaşında sarışın yeşil gözlü kabarık kuyruklu çok güzel bir kız. Mağrur ve kişilikli Muşu 9 yaşında. Kıvrığın kızı siyah beyaz tekir görünümünde şeker bir kız. Biraz her şeyi şaşkınlıkla karşılıyor gibi.

Birlikte güzel bir yemek yedikten sonra hoşbeş sohbet muhabbet çay faslı derken saat 22.20'de oğlum beni evime bıraktı. Böylece karlı soğuk bir kış gününü oğlum ve gelin kızımla mutlu olarak geçirdim.