Dr. Zülfikar ÖZKAN

Avukat - Yazar - NLP Trainer

zulfikarozkan@hotmail.com

Kendinizde En Beğendiğiniz Yöne Odaklanın!

Neye odaklanırsak ona doğru yol alırız. Belli bir anda ancak bir şey üzerinde odaklanabiliriz. 

Her birimize günlük kullanım için yüzde 100 düzeyinde enerji verilmiştir. Bu enerji nereye odaklandırdığımıza bağlı olarak günümüz ya tamamlanır, iyi geçer ya da yıkılır. Ya içinde bulunduğumuz kargaşanın derinliklerine gömülürüz ya da ulaşmak istediğimiz hedefe doğru yol almış oluruz. 

Odaklandığımız nokta gireceğimiz yönü belirler. Sorunlarımız üzerinde odaklanırsak, bu sorunlar her geçen gün büyür. Çözümler üzerinde odaklanırsak, sorunlar sönmüş olur. Ev halkının nasıl bir curcuna içinde olduğuna odaklanırsak, bu curcuna daha kötü bir hal alacaktır. Oysa her şeyin ve herkesin uyum içinde olduğu güzel ve sakin anlara dikkatimizi verdiğimiz zaman, huzur kısa sürede yaygınlaşır. 

Herhangi bir insanın veya nesnenin hoşlanmadığınız yanlarına dikkatinizi verdiğimiz zaman, gitgide daha çok hoşlanmadığımız yanını keşfederiz. 

Bir kimsenin yüksek performans göstermesini istiyorsanız, zayıf yanlarına veya hatalarını vurgulamaktan kaçının. Güçlü yanları üzerinde odaklanın.  Güçlü yanlarının daha da güçleneceğini göreceksiniz. 

Sağlıklı, başarılı ve mutlu olmamız için her hafta zamanımızın çoğunu en iyi yaptığımız işe vermeli ve öteki insanların en iyi işleri yapmalarına izin vermeli, yardımcı olmalıyız. Zamanını ve enerjisinin çoğunu, çok iyi yaptığı şeylere yoğunlaştıran kimse sonuçta kazançlı çıkacaktır. 

Her halükarda kendinizde en beğendiğiniz yöne odaklanın! İlgi neredeyse enerji oradadır. Yani düşündüklerinize dikkat edin gerçeğe dönebilir.