Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Kral Çıplak (Masal) Bölüm 1

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde pire berber; deve tellal iken Masallar Ülkesinde SÜSLÜ KRALLIK diye bir yer varmış. Burayı idare eden kral Süslü hem çok süslü hem şımarıkmış ama bir o kadar da temiz kalpliymiş eğlenceyi de çok sever miş.. Sarayın bahçesinde dolaşırken yardımcısına, 

- Uzun zamandır sarayda eğlence yapmadık. Bu bahar çok büyük dillere destan bir eğlence istiyorum şimdiden masallar diyarında bulunan krallara haber gönderip 

davet edelim demiş. Sonra devam etmiş kendim için öyle bir elbise istiyorum ki görülmemiş duyulmamış çok süslü çok güzel bir kıyafet olmalı tellal çıkarın ülkenin bütün terzilerini davet edin demiş.

Sarayda bir koşuşturma başlamış. Bir yandan davul çalarak dolaşan tellal,

- Ey Ahali!  Duyduk duymadık demeyin Sevgili Kralımız baharda vereceği büyük eğlence de giyeceği kıyafet için bütün terzileri saraya çağırıyor. Davulun tokmağını dumbada dumbada dumm dum diye diye çalarak uzaklaşmış.

Ülkede bir telaş bir koşuşturma başlamış sanki konuşulan tek konu haline gelmiş ki uyanık arkadaş bunu bir fırsat olarak değerlendirmeye karar vermişler.