İsmail KAHRAMAN

Belgeselci - Gazeteci

belgeselciismail@gmail.com

Akça Koca Kültür Platformunun Vefa Ödülleri Toplantısından Notlar

Adını Kocaeli ve Marmara bölgesi Fatih’i ve Kocaeli, Sakarya Kocaali ve Düzce Akçakoca’ya adını veren Gazi Akça Koca’dan alan çok önemli ve örnek kültürel etkinlikler düzenleyen Akça Koca Platformunun İstanbul Bostancı sahilinde düzenlediği ilim ve bilim adamları vefa ödülü toplantısı Özbekistan konulu konferansla başladı.

Özbekistan ile ilgili çok önemli bilgiler verildi, verilen bilgileri davetliler ilgi ve dikkatle izlediler.

Bizleri bu önemli vefa etkinliğine davet eden Akça Koca Platformuna ve araçları ile bizleri bu toplantıya götüren Gökhan ve Emrullah beylere teşekkür eder, birçok TV kanalında yayınlanan Devri âlem belgesel TV programı www.devrialem.tv olarak Özbekistan’da çektiğimiz belgeselimizin 1 ve 2. Bölümünü sizlerle paylaşıyoruz.

İLİM KÜLTÜR TARİH ARAŞTIRMA METKEZİ www.iktav.com OLARAK HAZIRLADIĞIMIZ ÖZBEKİSTAN KİTABIMIZ

AKÇAKOCA KÜLTÜR PLATFORMU VEFASI

Prof. Dr. Murat Yalçıntaş eski bakanlardan Alaattin Büyükkaya’nın katılımı ile çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmış oldu. Etkinliğin açılış konuşmasını Kocaeli Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu yaptı. Akça Koca Kültür Platformu tarafından 2022 yılı İlimde bilgelik ödül töreninde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatih Mutlu’ya plaketini biz takdim ettik.

Ödül töreninde yaptığım konuşmada Kocaeli Fatih’i Akçakoca Gazi’nin adını yaşattığı İçin Akça Koca Kültür Platformuna teşekkür ederek, Osmanlı’nın çok önemli komutanı Akça Koca Gazi’nin Kandıra baba tepesinde çektiğimiz belgeselini sizlerle paylaşıyoruz.

Ahsen Okyar’ın sunduğu programla ilgili platform tarafından yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi.

“...26 Kasım 2022 Cumartesi Saat 19.00 Devlet Demiryolları Fenerbahçe – İSTANBUL Sosyal Tesislerinde platform tarafından düzenlenen etkinlikte Dr. Göksu ÖZEN – Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Öğretim Üyesi

Dr. Kenan Serhat İNCE – Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Ali Hikmet DEĞER – Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi  

Doç. Dr. Fatih MUTLU – Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Murat YALÇINTAŞ – BMC CEO’su Hocalarımız akademik başarılarından dolayı “2022 yılı İlimde Bilgelik” plaketiyle ödüllendirilecektir.

Hasan UZUNHASANOĞLU

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı...”

Akça Koca Kültür Platformu ilimde bilgeliğe ödül töreninde merhum Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’ın oğlu Prof. Dr. Murat Yalçıntaş çok önemli bir konuşma yaptı. Etkinliğin sürprizi ise eski bakan yardımcılarından Alaattin Büyükkaya’nın 49. evlilik yıl dönümü pastasının kesilmesi oldu.