Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Yarışma (Masal) - 2

Bayan Kadife olabildiğince hızlı adımlarla ilerlemeye başladı. Bekleyen bayan tavşan Naciye hızla zıplayarak kaplumbağa Kadife'yi geçti. Hızla ilerlemeye başladı.

Ormanın içinden geçilen yol komşu ormandaki çeşmeye kadar gidilip geri başlangıç noktasına geçmekten ibaretti. Tavşan çeşmeye tez ulaştı, yorulmuş ve susamıştı ve bayan Kadife ortada yoktu. Çeşmeden kana kana su içen tavşan Naciye çeşmenin yanındaki ağaçların yanına giderek biraz dinleneyim dedi.

Tavşan Naciye ağacın arkasına sırtını yaslayarak oturdu ve içi geçti. Daha bayan kadife ortada yoktu ben biraz uyuyayım demesiyle uykuya dalması bir oldu. Bayan kadife temposunu bozmadan geldi, horlama sesini duyunca tavşan Naciye'nin uyuduğunu anladı.

Dinlenmeden geri döndü ve başlangıç noktasına geldi. Kendisini birinci ilan eden yarış bitiş borusu çaldı bu büyük sesle beraber tavşan Naciye uyandı. Zıplaya zıplaya başlangıç noktasına gelen Naciye kralın çok kızdığını görüp utandı ama rakibini tebrik etmekten de geri durmadı.

Böylelikle yarış süpriz bir sonuç ile bitmiş oldu. Buna şahit olan herkes de şu dersi aldı; çalışmak ve doğru yoldan ayrılmamak başarıyı getirir.

Böylece bugünkü masalımız da sona ermiş oluyor bir dahaki masalımızda görüşmek üzere.