Abdullah KÖKTÜRK

Eğitimci - Siyasetçi

Amir Ateş Olmak…

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ, ilimizin değerlerine sahip çıkma ve saygı duyma adına çok güzel programlara imza atmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde de sadece KANDIRA- KOCAELİDE değil, TÜRKİYEMİZDE ve DÜNYA’CADA tanınan bir değeri, bir sanatçıyı andık Mustafa KANDIRALIYI…

AMİR ATEŞ “SAYGI PROGRAMI” ile ilgili olarak, 3 Şubat 2023, Cuma akşamını iple çeken dostları, hemşerileri, nihayet Kongre merkezin de bekledikleri anı ve zamanı yakalamanın mutluluğunu da doyasıya yaşadılar.

Bu büyük organizasyon da kolay olmadı. Kocaeli Büyükşehir’imizin ilgili birimleri ve kişileri ile Kent Konseyimizin ve de Kocaeli Yerel Kültür Dernekleri Platformunun yoğun çalışmaları sonucunda gerçekleşti.

Amir Ateş hocamızın saygı programının mükemmel gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu topraklarında bir ferdi olarak da ayrıca teşekkür ediyorum.

Dolayısıyla bu süreç içinde 3 Şubat günü çok stresli anlarda yaşanmadı da değil. Aynı gün Amir hoca beni aradı; Değerli kardeşim” ben hastaneye gidiyorum. Bu geceye katılamayacağım. Sen ilgileniver” İşte böyle kısa ve öz bir telefon.

Bu arada kendilerine çok geçmiş olsun dedik. Üzüntülerimizi belirttik. Hemen Dr. Metin Şentürk’ü de arayarak; biz gelecekmiş gibi bütün hazırlığımızı yapalım. Kimseye de söylemeyelim diyerek telefonu kapattık.

Amir hocamın da saat saat durumu hakkında bilgi almaya çalıştık. Çok şükür çok büyük fedakarlıkla, iğnelerin de gücüyle katılabileceğini öğrenince rahatladık.

Programla ilgili geceye de her haliyle hasta olduğu belli olarak, Belediye başkanımız Tahir Büyükakın ile beraber salonun kapısında gözükmeleri unutulmayacak bir andı. Çok samimi bir görüntü idi, beraberce kolkola salona girmeleri.

Koskoca salon da ayakta alkışlarla karşıladı bu güzel tabloyu, Amir hocamızla, Başkanımız Tahir Büyükakın’ı.

Salon tıklım, tıklım. Yer bulamayıp yerde oturanlar da var. Geri gidenleri de daha sonra duydum.

Nihayet, herkes yerine oturdu. Sahne yerini aldı. Tüm hazırlıklar olduktan sonra da beklenen an geldi ve Amir hocamızın eserleri besteleri de bir bir sahnede dile gelmeye başladı.

Bahadır Yenişehirlioğlu’nun, geceye has ağırlığı ile programı anlatması ve sunması, daha sonra Melihat Gülses, Hakan Aysev, Yahya Geylan, Mehmet kemiksiz, Mine Geçili ve İbrahim Suat Erbay gibi solistlerle gecenin içi doldu. Salon ve Sahne kucaklaştı, bütünleşti.

İnanıyorum ki eserlerini saz ve de söz sanatçılarının icralarını mutlulukla izleyen, dinleyen Amir hocamız içinde unutulmayacak bir gece oldu.

Daha sonra, Belediye başkanımızın Amir hocamıza hediye sunması, Amir Hocamızın da başkanımıza enstrüman hediye etmesi, alkışlarla karşılandı. Program sona erirken Salondakiler Sahneye çıkarak kucaklaşma ve fotoğraf çekimleri ile biten güzel zaman dilimi yaşanmış oldu. Unutulmayacak bir programda böylece yaşanmış oldu.

Yazımın başlığı AMİR ATEŞ OLMAK böyle bir başlığı da yine Kocaeli’mizin bir değerli bir büyüğü EROL KÖSE büyüğümüzün bir konuşmasından esinlendim de koydum…

Erol köse, başkanımız bir konuşmasında, “Belediye Başkanı olabilirsiniz, Milletvekili olabilirsiniz, hatta Bakanda olabilirsiniz. Ama bir Amir Ateş olamazsınız. Amir Ateş olmak başka bir şey “demişti.

Evet. Amir Ateş hocam unutulmayacak eserlere imza atarak, unutulmazların arasında yerini aldı.

Mevki ve Makamlar gider, unutulur. Ama eserler yaşar ve gelecek nesillerin ellerinde büyüyerek daha da anlam kazanırlar ve yaşamaya devam eder. Sağlık, sıhhat ve uzun ömürler dileğiyle nice yıllara AMİR HOCAM…