Akça Koca Kültür Platformu Taraklı’da

Akça Koca Kültür Platformu Taraklı’da

İş adamı Necati Pilavcı Akça Koca Kültür Platformu üyesi dostlarını Taraklı’da misafir etti.

Akça Koca Kültür Platformu üyeleri Tarihi İpek Yolu üzerindeki Sakarya Taraklı ve Akşemsettin Hazretlerinin de kabrinin bulunduğu Göynük’ün tarihi  ve turistik yerlerini gezdi.

Büyük katılım

Taraklılı İş adamı Necati Pilavcı ve eşi Huriye Pilavcı’nın  ev sahipliğïni yaptığı Taraklı’daki davete; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, TSE çalışanı Emine Uzunhasanoğlu,  Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Aksoy, Biyolog Salihe Aksoy, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Asuman Kahraman, Dr. Hasan Dermenci, Sağlıkçı Şükran Dermenci, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Nursel Okyar, Kardiyolog Dr Nuri Çağlar, Ressam Vildan Çağlar, Döviz Toptancısı Şahin Baysal, Sabriye Baysal, Fabrikatör Şükrü Bayram, Eğitimci Mürvet Bayram, Dr. İsmail Çapçı, sağlıkçı Ayşe Çapçı, Bilgisayar programcısı Ümmühani Özen, Ekonomist Cihat Kaymas, Göztepe SGK Müdür Yardımcısı Suzan Kaymas, Derince Araştırma ve Uygulama Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Ayşe Zeynep Turan ve Çağla Akbulut  katıldı.

Misafirlerini Taraklı’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Necati Pilavcı; “Taraklımıza gelerek bizleri onurlandırdınız. Eşim ile birlikte hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Taraklılı Gazeteci İzzettin Kömürcü

Taraklı’da İpekyolu Restoran’da öğle yemeğinde misafirlere kavurma etli pilav, yaprak sarması ve aşure ikramı yapıldı. Taraklı Yerel Kültür Derneği Başkanı Feyzi Çakmak tarafından yapılan yemek duasından sonra Taraklılı gazeteci İzzettin Kömürcü Taraklı ve yöresel lezzetler hakkında bilgi verdi.

Taraklı ile ilgili şiirini okuyan, aynı zamanda işadamı Necati Pilavcı’nın yakın arkadaşı olan Taraklı Kızılay Şube Başkanı Alaattin Yılmaz da yaptığı konuşmada “Taraklı buram buram tarih kokan Osmanlı şehridir. Ecdadımızın mirası Yunuspaşa camii ve tarihi evler hala dimdik ayaktadır. Tarihi ve kültürel miraslarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.” diyerek Taraklı’nın tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve sosyal yaşam hakkında bilgi verdi. Necati Pilavcı’nın akrabası Mehmet Pilavcı’da Taraklı’nın ticareti ve sahibi olduğu alabalık tesisi hakkında bilgi vererek Necati Pilavcı ile beraber çocukluk anılarını anlattı.

Pilavcı’ya teşekkür

Oldukça neşeli geçen yemekte misafirler Taraklı’da misafir olmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Taraklı’ya misafir olarak gelen Akça Koca Platformu üyeleri unutulmaz bir gün yaşadıklarını söyleyerek “Gittiğimiz her yerde dostlarımıza Taraklı’yı ve Göynük’ü anlatacağız.” dediler.

Pilavcı’lara Plaket

                                                                                                                                          
Akça Koca Kültür Platformu  Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu,`Dr. Ayşe Zeynep Turan  tarafından birlikte, Huriye - Necati Pilavcı çiftine organizasyon için teşekkür edilerek Plaket takdim edildi.

Akça Koca Kültür Platformu Taraklı’da