Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

Avukat

Ramazan Bayramı…

Yazıma bütün Müslümanların bayramını kutlayarak başlamak istiyorum.

Yüce Allah insanlara huzur, saadet, sevgi ve hoşgörü versin kimse kimseyi aldatmasın. Savaşlar bitsin, kavgalar bitsin, kimse kul hakkı yemesin, kimse kimseye üstünlük taslamasın. Ezen, ezilen olmasın, kimse horlanmasın. Siyasiler birbirleriyle dalaşmasın, yalan söylemesin, rüşvet yemesin, yetim hakkı yemesin, kendilerini ulaşılmaz, vazgeçilmez olarak görmesinler.

Adaletin dinin temeli olduğuna inansınlar ve kimseye zulmetmesinler. Şahıslara değil hakka tapsınlar. Milletin derdinden başka dert edinmesinler. Siyasi ihtiraslarını ve emellerini milletin menfaatlerinin üzerinde görmesinler. Açlık yoksulluk ve enflasyonla mücadele etsinler.

Kendilerini insan üstü görmesinler. İnsanlara tepeden bakmasınlar. Bayramların sevincini Türk milletine yaşatsınlar. “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” sözünün gereğini yerine getirsinler ve fakir fukaraya sahip çıksınlar.

Bu dualarımızı yüce Allah kabul etsin. Dirlik, düzenlik ve birlik hüküm sürsün. Yüce Allah Türk milletini korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene.

Âmin Amin Amin...