Kırımlılar bugün de hüzünlü..

Kırımlılar bugün de hüzünlü..

Kocaeli Kırım Tatarları Derneği, 1944 yılında gerçekleşen sürgünün 70.yıldönümünde toplandı. Önce Vilayet Bahçesindeki Atatürk Anıtına, ardından da Gaspralı İsmail Bey anıtına çelenk bıraktı. Konuşmalarda Rusya’ya büyük tepki gösterildi.

Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vefa İbrahim Aracı ile dernek üyelerinin ev sahipliği yaptığı anma törenine 70 yıl önceki sürgünü bizzat yaşamış olan Ediye Osmanov da katıldı.

Rus’un ikiyüzlülüğü

Atatürk anıtına çelenk konuldu. Bir dakikalık saygı duruşunun sonrasında önce İstiklal Marşı, ardından da Kırım Marşı okundu. Başkan Vefa İbrahim Aracı, “Akmescit’te anma törenine izin verilmedi. Soma madencileri için 2 kez arayıp taziye dileklerinde bulunan Putin 70 yıl önce sürgün ettikleri Kırımlılar için acı anma törenlerini bile yasakladı. Bu Rus’un ikiyüzlülüğüdür” dedi.

Gaspralı İsmail Bey anıtı

Anma töreninin ikinci kısmında ise Turgut Mahallesi’ndeki Gaspralı İsmail Bey anıtı ziyaret edildi. Burada da bir çelenk sunumu yapılan etkinlikler kapsamında son olarak dernek binasında düzenlenen kahvaltıya tüm konuklar katıldı. Kahvaltının ardından ise hayatını kaybeden Kırımlılar için mevlit okutuldu.

Kırımlılar bugün de hüzünlü..