Biz İzmit'iz 5. Kez Kertil Tekke’deydi

Biz İzmit'iz 5. Kez Kertil Tekke’deydi

Sosyal medyada bir araya gelen Biz İzmit'iz Grubu üyeleri geleneksel hale gelen Kertil Tekke Buluşma programlarının beşincisini gerçekleştirdi.

Sosyal medya ortamında Hüseyin Erol öncülüğünde 2010 yılında kurulan ve İzmitlilerin en büyük paylaşım platformu haline Biz İzmitiz Grubu tarafından düzenlenen ve bu sene beşincisi gerçekleştirilen Kertil Tekke Buluşma programı yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar da katıldı.

İZMİTLİLİK BİLİNCİ

Konuşmasında İzmitlilik bilincine değinen Erol, “Ben burada baskın bir kent kültürü oluşturmayı hedefliyorum. İzmitlilik bilincini sağlamak için çalışıyoruz. İzmit’te yaşayanların %80’i nerelisin diye sorulduğunda İzmitliyim demiyor. İzmit doğmuş, İzmit’te büyümüş ve İzmit’te yaşamaya devam ediyor fakat büyüklerinin memleketinin adını veriyor. Biz kendini İzmitli sayanlarla İzmitliyim diyenlerle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

HEP BİRLİKTE PİŞMANİYE ÇEKTİLER

Hüseyin Erol’un konuşmasının ardından sahneye ilk olarak çıkan kısa adı MAP-HOYTAG olan Mehmet Ali Paşa Halk Oyunları Ekibi katılımcılara görsel bir şölen sergiledi. Ardından Ege yöresine ait olan Zeybek gösterisi büyük alkış aldı. Son olarak Kertil Tekke Meydanı’nda hep birlikte pişmaniye çekilerek konuklara ikram edildi.

Biz İzmit'iz 5. Kez Kertil Tekke’deydi