Dr. Alaattin Büyükkaya’nın ilk evlilik yıldönümü

Dr. Alaattin Büyükkaya’nın ilk evlilik yıldönümü

İlk Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ile eşi Müjgan Hanım Maşukiye’de dostları ile birlikte 50. ci evlilik yıldönümünü kutladı.

Davetliler

İzmit’ten;                                                                                                        

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, eşi Emine Uzunhasanoğlu ve kızı Nihal, Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar ve eşi Nursel Okyar ve kızları Zeynep Gökçen Okyar, Gül - Ecz. Selçuk Arslan, Dr. Fatma – Dr. Oktay Taşolar, Nurdan – Elektrik Elektronik Müh. Harun Reşit Kocagöz, Neslihan -Müftülük çalışanı Şerif Hüseyin Ayaz, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Lütfiye Ünlü,

İstanbul’dan;                                                                                                

Hilal - İş insanı Necati Büyükkaya, Yeliz – Mustafa Büyükkaya, Canan – İş insanı Tolga Büyükkaya ve çocukları İdil – Alp Büyükkaya, Betül – İbrahim Delibalta ve çocukları Sena ve Kerem Delibalta, Vildan – Kemal Çiçek, Serra – Cihan Çiçek ve çocukları Ela Çiçek, Nurcin - Çağlar Çiçek ve çocukları Irmak ve Deniz Çiçek, Handan – Musa Yağmurlu, Beşire – Ömer Lütfü Arslan, İncilay – Fikri Arslan, Gülhan - İşadamı Metin Özler, Ecz. Fatma - Danışman Mesut Uğur, Eğitimci Mürvet - Alfa Elektronik Sensör A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bayram, Şirin Özler, Ayşe – Nafiye Sobacı, Ayşe – Ecz. Cemal Cirit, Ayten – Nuri Leblebici, Metin Tütüncüler, Elvan – Levent Bozyiğit, ananeleri Demet Bozyiğit, Hülya – Mehmet Aydoğdu, Banu – Süheyl Konulsay

Sakarya’dan;

Halime – Endüstri Müh. Mustafa Toka ve kızları İngilizce Öğretmeni Ayşegül Toka, Huriye - İş insanı Necati Pilavcı katıldı.

Bilgilerini paylaşanlar

Dr. Fatma E. Taşolar, Eğitimci Mürvet Bayram, İş İnsanı Necati Pilavcı, Gelinleri Canan Büyükkaya, Harun Reşit Kocagöz, Halime Toka, damatları İbrahim Delibalta, Ecz. Fatma Uğur, Gülhan Özler, Hilal Büyükkaya, Vildan – Kemal Çiçek, Ecz. Cemal Cirit hatıralarını ve temennilerini paylaştılar.

Kitap hediye                                                                                                             

Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar hazırladığı 294 sayfalıkİYİ BİR DOSTLA YÜRÜmEK -Hele O; zarif ve nezaketli bir insan Dr. Alaattin Büyükkaya olursa!..” başlıklı kitabını Dr. Alaattin Büyükkaya’ya takdim etti.

Platformunun hediyesi                                                                              

Eczacı Selçuk Arslan tarafından uzunca ve teferruatlı şekilde anlatılan Hayat Ağacı tablosu hediye edildi.

50. Yıl Nikahı ve Pasta                                                                                        

Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu’nun hazırladığı kutlamaya Büyükkaya çifti hiçbir hazırlıkları olmamasına rağmen sürpriz tiyatral kısmında başrolü uyum içinde ve çok başarılı şekilde oynadılar. Büyükkaya çiftinin evlatları ve torunları 50 yıl önceki nikâhta bulunamadıkları için Kocaeli Müftülüğü nikâh işlerini yapan imam-hatip Şerif Hüseyin Ayaz nikahı tazeledi. Senaryodan habersiz olan Müjgân-Alaattin Büyükkaya çifti hocanın yanına çağrıldı. Şaşkınlık içinde ikisi farklı köşelerden hocanın yanına geldiler. Arkasından evlatları, gelini, damadı ve tüm torunları şahit oldular. Arkasından nikâh duası okundu, davetliler âmin diyerek iştirak ettiler. Nikâh pastası getirildi ve kesildi.

İkinci sürpriz ise Müjgân-Alaattin Büyükkaya’nın ABD’de yaşayan kızları Betül ile damatları İbrahim Delibalta çiftinin 23. evlilik yıldönümü pastasının kesilmesi oldu.

Sanatkârlar                                                                                                     

Nikah ve ikramlardan sonra KOÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü 2. sınıf öğrencisi İrem Özyurt ve Yüksek Lisans öğrencisi Ömer Faruk Kaçar birçok türküyü seslendirdiler.

Dr. Alaattin Büyükkaya’nın ilk evlilik yıldönümü