Mesut Uğur Dualarla anıldı

Mesut Uğur Dualarla anıldı

Yıllarca İsviçre’de yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen, birçok görevin yanında Bilim Teknoloji Bakanlığı Danışmanlığında da bulunan Mesut Uğur; 9 Ağustos 2023 günü İkindi namazına müteakip Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camiinden ebediyete uğurlandı.

Dua Ş. Hüseyin Ayaz’dan

Mesut Uğur için 40. gün anma toplantısına katılan; Bestekar – Mevlidhan Amir Ateş, Vav TV sunucusu Fehmi Atay, 2007 yılında İmam Hatip liseleri aralarında düzenlenen Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma yarışmasında Türkiye birincisi olan Fevziye Camii Müezzini Hafız Hikmet Akça, Yenicuma Camii Müezzini Ali Gülmez ve İzmit Müftülüğü personeli Şerif Hüseyin Ayaz Kur’an-ı Kerim, kaside, ilahi okudu ve dua yaptı.

İstanbul Beykoz Çavuşbaşındaki bahçesinde Ecz. Fatma Uğur ve evlatları; Selim, Ömer  ve Pınar’ın ev sahipliğinde  gerçekleşen anma toplantısına; Akça Koca Kültür Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, ilk AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demir, Ressam Vildan Çağlar, Makine Müh. Çetin Mut,  MEK Özel Alfa Koleji Anaokulu kurucusu Mürvet Bayram, İktisatçı-İşadamı Necati Pilavcı, Ecz. Selçuk Arslan, Körfez Marmara Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Esener Macil, Dr. Fatma E. Taşolar, Özel Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir, Biyolog Saliha Aksoy, Aile Hekimi Dr. İsmail Çapçı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yüksel Aksoy, İşadamı Şükrü Bayram, Diş Hekimi Betül Demir, Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Oktay Taşolar, Vizyon Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Emre İpekli ve eşleri ile çok sayıda Uğur Ailesinin yakını katıldı.

Anma toplantısında; Dua ve yemek sonrası, Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. Alaattin Büyükkaya, Prof. Dr. Ali Demir ve Şükrü Bayram Mesut Uğur’la ilgili hatıralarını anlattılar.

Misafirlere toplantı sonunda; “Mesut Uğur’la Yürümek” kitabı verildi.

Mesut Uğur Dualarla anıldı