Abdullah Köktürk 13. Kitap Fuarında

Abdullah Köktürk 13. Kitap Fuarında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörü Yazar Abdullah Köktürk, Kocaeli Kitap Fuarı’nda düzenlediği söyleşide İzmit’in yerlileri olarak bilinen Manavları ele aldı ve ülkemizin hangi zor şartlarda yurt edildiğini paylaştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Kocaeli Kitap Fuarı, pek çok yayınevi ve yazarı ağırlamayı sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Koordinatörlük görevini yürüten Yazar Abdullah Köktürk de fuarda özel bir söyleşi düzenledi. Buluşmada Manav Kültürü’nü ele alan Köktürk, dinleyicileri tarihsel yolculuğa çıkardı.

Atalarımızın yurt edindiği Kocaeli, 60’lı, 70’li yıllarla birlikte çok göç almaya başladı. Bu bölgede Balkan göçmenleri ile birlikte ayçiçeği ekimi başladı. Kendimizi güncelleyemedik. Eskiden bizim kültürümüzde misafir geldiğinde tavuk ya da kaz kesilir, büyük ikram yapılırdı. O günün şartlarında erkekler yüzük oynardı. Misafir karşılamak çok önemliydi çünkü insanlar birbirini göremezdi. O günlerde misafirler gelen eve herkes toplanırdı. Misafirlere veda edilirken kadınlar örtülerine gözyaşını silerdi. Bu topraklar kolay vatan olmadı, kolay da gözden çıkarılamaz.

Abdullah Köktürk 13. Kitap Fuarında