Altun; Siyasette üslup toplumu kamplara bölüp, kutuplaştırıyor.

Altun; Siyasette üslup toplumu kamplara bölüp, kutuplaştırıyor.

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu’nun geleneksel hale gelen toplantısında Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Murat Altun konuştu.

Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı görevini de sürdüren Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Murat Altun;  “Üslupsuzluk, insanların doğru cümleyi bulamadıkları, hatta yalan söyledikleri, karşısındakini ikna edecek doğru girişimleri olmadığı zamanlarda kullandıkları uygulamadan başka bir şey değildir.     

Siyasi liderler siyaset üretmek yerine birbirleri için üslupsuzluk üretiyorlar. Üslup ki, sahibinin kişiliğini, derinliğini, sığlığını verir. Siyasette bariz bir üslup problemi var ve öteki değerleri de aşındırıyor. Tabii kişisel hesaplaşmaların merkeze alındığı, her bir demeç ve söylevin intikam aracına dönüştürüldüğü böylesi bir ortamda şüphesiz ki bu anlayışın toplumu kamplara bölüp kutuplaşmalar yaratmasından başka bir getirisi bulunmuyor.

Elbette yapıcı ve verimli olması açısından serinkanlı bir üslubun daha isabetli olacağı kuşku götürmez, üslupta nezaket ve insaniyet boyutu ihmal edilmemelidir.” dedi.

Büyük İlgi 

Murat Altun’un konferansına İstanbul’dan; Şahlanış Hareketi Teşkilat Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız, Teşkilat Başkan Yardımcıları Mali Müşavir Ercan Kaya ve Bilişim Uzmanı Gökhan Adaş ile Hematolog Dr. Hasan Dermenci, Kocaeli’den; Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin, Tekstilci-İşadamı Serhat Duyar, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bayrak, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Harita Mühendisi Ali Kahraman, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Körfez Trabzonlular Derneği Başkanı Nurettin Okudan, Av. Abdurrahman Kaymak, Dr. Necdet Başaran, Stratejist Hasan Yılman, Elektrik-Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Makine Mühendisi Sercan Laçinbaba, Avukat Naci Kara, Kültür Okulları Kurucusu Ali Aydemir, Ziraat Mühendisi Adem Turan, Dr. Hasan Mücahit Bilecen, Ziraat Mühendisi Ali Kemal Dilaver, Av. Bedrettin Maçil, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim üyesi Yunus Özen, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Taşolar, Körfez Karadeniz Platformu Başkanı Mustafa Akın, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Derince e. Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Gebze Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Aksoy, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Yunkes Bilgisayar Yöneticisi Mustafa Keskin, Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Sanayici Günay Gülcü, Sigortacı Erdal Baykara, Mimar Tekin Orhan, Derince Atatürk Anaokulu Müdürü Zehra Genç, Ulaşımpark Gözetmeni Muhammet Emin Çoban, Dr. Ali Değirmenci, Kimyager Ayşe Karakadılar, Arkeolog Orhan Kaya, Marmara OSB Yöneticisi Mehmet Maçil, Sağlıkçı Ayşe Çapçı, Yazar Hatice Kaya Bilecen, Proje Müdürü Emre Eryiğit, Fatih Okudan, Biyolog Salihe Aksoy, Kandıra Sağlık Daire Başkanlığından emekli Fevzi Genç, Makine Mühendisi Çetin Mut, Teknorot Satış Müdürü Recep Girgin, Dr. İsmail Çapçı ve eşleri katıldı.

Murat Altun’a Plaket 

Soruları cevaplayan Murat Altun’a, Akça Koca Kültür Platformu yöneticileri Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Dr. İsmail Çapçı, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayşe Zeynep Turan, Makine Mühendisi Çetin Mut tarafından birlikte plaket takdim edildi.

Platformun hediyesi

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Stratejist Hasan Yılman, Harita Mühendisi Ali Kahraman, İşadamı Serhat Duyar, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin ve Körfez Trabzonlular Derneği Başkanı Nurettin Okudan da Murat Altun’a Platformun hediyesini verdi.

Kandıra Yoğurdu

Murat Yılmaz’a, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Fevzi Genç, Av. Abdurrahman Kaymak, Harun Reşit Kocagöz ve Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut tarafından birlikte Kandıra yoğurdu takdim edildi.

Emex Otelde gerçekleşen toplantı, Akça Koca Kültür Platformu Başkan'ı Hasan Uzunhasanoğlu'nun, Murat Altun’a, Şahlanış Hareketi yöneticilerine ve misafirlere teşekkür konuşması ile sona erdi.

Altun; Siyasette üslup toplumu kamplara bölüp, kutuplaştırıyor.