Rumeli Türkleri'nde Altıntip yeniden başkan

Rumeli Türkleri'nde Altıntip yeniden başkan

Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin 15. Olağan kongresinde mevcut başkan Recep Altıntip, oy çokluğu ile 3. dönem başkan seçildi.

Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 15. Olağan kongresi Mehmet Ali Paşa Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongreye Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, dernek yöneticileri, davetliler ve dernek üyeleri katıldı. Kongrede divan başkanlığını Bekir Kurt yaparken Süleyman Resul Pinga ve Muammer Hazer de divan üyeliklerini üstlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

3'ncü kez başkan

Protokol konuşmalarının ardından söz alan mevcut başkan Recep Altıntip, teşekkür konuşması yaparak “Böyle önemli bir günde bizleri yalnız bırakmayarak kongremize gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından divan taraflıdan faaliyet raporları okundu. Okunan raporların adından davetlilere dernek faaliyetlerini konu alan bir slayt gösterisi izletildi. Kongrede tek aday olması nedeniyle oy birliği ile açık oylama yöntemine geçilmesine karar verildi. Yaklaşık 3 bin üyesi bulunan ve 674 kişinin oy kullanma hakkın bulunduğu kongrede yapılan açık oylamada Mevcut Başkan Recep Altıntip oy çokluğu ile üçüncü kez başkan seçildi.

YÖNETİM: Recep Altıntip, Hüseyin Arslanoğlu, Ayşe Alparslan, Yasin Konyalı, Abdurrahman Yılmaz, Munise Arslanoğlu, Alptekin Cevherli, Meltem Karakuş, Alpaslan Şimşek, Nazım Çelik, Adnan Metin, Hasan Günay, Harun Turan, Mustafa Kara, Sercan Öngen

DENETİM: Ekrem Kılavuz, İsmet Günay, Yahya Altıntip

Rumeli Türkleri'nde Altıntip yeniden başkan