Prof.Dr. Zeynep Cantürk; “Aşırı yemek, hareketsizlik obeziteyi tetikliyor.”

Prof.Dr. Zeynep Cantürk; “Aşırı yemek, hareketsizlik obeziteyi tetikliyor.”

Akça Koca Kültür Platformu üyeleri Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Zeynep Cantürk’ü dinledi.

Görsel malzemeleri de kullanarak Obezite konusunda bilgi veren Prof. Dr. Zeynep Cantürk; “Obezite şişmanlık, insan vücudunda fazla yağ dokusunun oluşması. En tehlikeli yağlanma da insan karnı ve üzerindeki yağlanmalar.

Türkiye’de obezite ila alakalı gelişmeler son 10 yılda hız kazandı. Daha önce bu konuda uzman doktor sayısı az denecek kadar iken, bugün 500’ün üzerinde uzman hekim obezite üzerinde çalışıyor. Obezitenin ölçüsü ise kadınlarda 88, erkeklerde ise belin 102 cm olması gerekiyor. Bu rakam büyüdükçe sağlık da o nispette tehlike arz ediyor. Aşırı yemek, hareketsizlik obeziteyi tetikliyor. Bugün 6.5 milyar dünya nüfusunun bir buçuk milyarı obezite hastası. Stres de yaşanmamalıdır. Yememizin ve içmemizin dozunu ayarlamamız gerekiyor. Kalp krizi riskini azaltmak için haftada 150 dakika spor yapmak gerekiyor. Asansörle değil merdivenden çıkmak, otobüsten inince eve yürüyerek gitmek vs bunlar hep spordur.” dedi. Prof. Cantürk çok sayıda soruyu cevapladı.

Emex Otel’deki toplantıya; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Baş Hekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Gazeteci-Yazar Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bayrak, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Alptekin Cevherli, eski Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Genç Anadolu Partisi Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zefide Pek, Dr. Hasan Mücahit Bilecen, Optisyen Müjdat Baka, sağlık memuru Serken Aygün, Kültür Okulları kurucusu Ali Aydemir, Platform Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Yönetim Kurulu üyeleri; Dr. İsmail Çapçı, İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, Dr. Ayşe Zeynep Turan, Makine Mühendisi Çetin Mut ve Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yunus Özen, Özel Marmara Hastanesi Genel Müdürü Esener Maçil, Vizyon Turizm Dış Turlar Müdürü Emre İpekli, Dr. Yüksel Aksoy, Baykara Makinanın sahibi Hasan Baykara, Ecz. Selçuk Arslan, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Aile Hekimi Dr. Ali Değirmenci, Final Dershanesi  kurucularından eğitimci Kadir Durgun, Op. Dr. Tuğrul Civak ve çok sayıda platform üyesi katıldı.

Prof. Cantürk’e plaket

Prof. Dr. Zeynep Cantürk’e plaketini; Hasan Uzunhasanoğlu, Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk, Ahsen Okyar, Dr. Ayşe Zeynep Turan ve Mehmet Cemal Çiftçigüzeli takdim ederken, Platformun hediyesini ise Dr. İsmail Çapçı, Arzu İpekli ve Hatice Kübra Bilecen birlikte takdim etti.

Prof.Dr. Zeynep Cantürk; “Aşırı yemek, hareketsizlik obeziteyi tetikliyor.”
Gazete Kupürleri