Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş iftar yemeğiyle anıldı…

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş iftar yemeğiyle anıldı…

İki yıl önce hayatını kaybeden Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş, kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Milli Kültür Vakfı’nın Eyüp’teki Kültür Evi’nde oğulları Doç.Dr. Murat Yalçıntaş ve Mehmet Yalçıntaş tarafından verilen bir iftar yemeğinde anıldı.

Kaybının ikinci senesinde Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın evlatları ve dostları geleneğe uygun olarak toplandı. İftar sonrası söz alanlar hatıra ve değerlendirmelerini sundu.

Doç. Dr. Murat Yalçıntaş ve İşadamı Mehmet Yalçıntaş'ın evsahipliğinde  Eyüp'teki  Türkiye Milli Kültür Vakfı Kültür Evinde gerçekleşen iftara; e. Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Türkiye Milli Kültür Vakfı Başkanı Salih Tuğ, E. Doğu Türkistan Vakfı Başkanı Hamit Göktürk, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat,  Şahlanış Hareketi Genel Başkanı Mehmet Mahmut Yıldız ve Murat Altun, İslami İlimler Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Prof. Dr. Mehmet Maksutoğlu, THY İskoçya Genel Müdürü Gökhan Hacıibrahimoğlu, Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Oğuz, Prof. Dr. Cihan Okuyucu, Rusya Parlamentosu Duma’da Danışman Abdulmalik Kerimov,  Ses Sanatçısı Günay Naiboğlu ve çok sayıda merhum Nevzat Hoca’nın öğrencileri, yakın dostları, siyasetten ve üniversiteden yakın çalışma arkadaşları ile Türk Dünyasından temsilcileri katıldı.

İzmit'ten de; Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Dr. Yunus Özen, Ekonomist Cihat Kaymas ve Makine Mühendisi Arif Yavuz iftara katıldı. Teravih namazını Eyüp Sultan Camiinde kılan Platform üyeleri İzmit'e döndü.

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş iftar yemeğiyle anıldı…