Abdullah Köktürk’e Vefa Toplantısı

Abdullah Köktürk’e Vefa Toplantısı

Hasan Uzunhasanoğlu Başkanlığındaki Akça Koca Kültür Platformu, EmexOtel’de Günümüze ve Geleceğe İz Bırakan, Gönül Adamı Abdullah Köktürk’e Vefa Toplantısı yapıldı.

Platform Başkanı Uzunhasanoğlu’nun açış konuşması ile başlayan toplantıda; ilk olarak Abdullah Köktürk’ün evlatları; kızı Sevdenur Köktürk ile oğlu Alihan Köktürk babalarını anlattı ve slayt gösterimi yapıldı.                                                                                                                                                        
Programın ikinci bölümünde ilk olarak Hal Müdürü Ayhan Acar söz alarak hayatını değiştiren kararlarda Abdullah beyin etkilerini anlattı. Kocaeli Müzisyenleri Sahne ve Set Çalışanları Derneği Başkanı Yetkin Kunter, Fakülte Arkadaşı Ali Paşa Naipoğlu, Özbekistanlı genç Gulina Yusupova, Sanatçı / Koro Şefi Aysel Demircan, e. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çalışanı Sinan Taçyıldız, Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adem Arı, e. Eğitimci- Müfettiş Seyfettin Karamızrak, e. Halk Eğitim Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Hakim Mesut Erbaş, Öğrencileri; Cansu Akbudak, Ayşe Kahraman ve Nuriye Çelikkol, Topcular Muhtarı Nazhanım Yazar, e. Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Karaaslan, Türk Halk Müziği Saz Üstadı İsmet Ünsal, Çocuk Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Cihat Kaymas, Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, 1993-1997 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Halil İbrahim Kahraman, e. İzmit Belediye Başkanı – Kocaeli Milletvekili Erol Köse, İlk Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya, Bestekar – Mevlidhan Amir Ateş, Abdullah Köktürk ile ilgili duygu, düşünce ve hatıralarını anlattılar. Mazereti sebebiyle toplantıya katılamayan 2002 - 2004 dönemi Kandıralılar Derneği Başkanı ve Bekirpaşa Belediyesi Meclis üyesi Av. Hüseyin Acurman’ın mesajı okundu büyük ilgi gördü ve alkışlandı.

Plaket ve hediye takdimi

Akça Koca Kültür Platformunun plaketi Başkan Hasan Uzunhasanoğlu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar tarafından, hazırlanan el yazması hediye de Yalova Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yunus Özen, Kimyager Ayşegül Karakadılar ve Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz tarafından birlikte Abdullah Köktürk’e takdim edildi. Kocaeli Kandıralılar Derneğinin hediyesini e. İzmit Belediye Başkanı ve Milletvekili Erol Köse ve Dernek Başkanları Erdal Baykara ve Recep Yıldız tarafından verildi. Kocaeli Aydınlar Ocağının hediyesini Dr. Halil İbrahim Kahraman, Musa Ordu ve Ali Kahraman verdi. Ayrıca Bestekar – Mevlidhan Amir Ateş, Ecz. Selçuk Arslan, son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Hasan Mısırlı ve Kocaeli Yerel Kültür Platformunun hediyeleri takdim edildi.

Toplantıya katılanlara Abdullah beyin kızı Sümeyye’nin yetiştirip hazırladığı Lavanta Fidesi, yağı, suyu ve kolonyasının yer aldığı bir paket takdim edildi.

Güler Köktürk ve Abdullah Köktürk’ün değerlendirme ve teşekkür konuşması ile vefa toplantısı sona erdi.                                                                                                                                                  

Abdullah Köktürk kimdir?

1955 İzmit Güvercinlik köyü doğumlu. İlkokulu Ambarcı köyünde, Ortaokulu İzmit Mimar Sinan Lisesi’nde, Liseyi İzmit Endüstri meslek lisesinde tamamladı.

1979 Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Tarih bölümü mezunu. İzmit Namık Kemal Lisesi’nde öğretmen ve idareci olarak çalıştı.

Uzun yıllar Milli Eğitim Müdürlüğünün değişik kademelerinde idarecilik yaptı. Son olarak 1994’te Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nden yatay geçişle Derince Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine başladı ve ilk belediyeciliği yakından tanıma fırsatı buldu.

2002 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’nda Eğitim, Kültür ve Yayın Daire Başkanlığı görevine başladı.

2004 yılında Bekirpaşa Belediyesi Başkanlığına seçilen Abdullah Köktürk, bir dönem Kocaeli Kent Konseyi Başkanlığı’nı da yaptı.

2019 Yılı Temmuz ayında Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde; İzmit, Körfez, Derince ve Kandıra ilçelerine Bölge Koordinatörü olarak görevlendirilirdi. Halen Kırsal Tarım ve Aromatik Bitkiler İl Koordinatörüdür.

Köktürk, evli ve dört çocuk babasıdır.

Abdullah Köktürk’e Vefa Toplantısı