Yalova Üniversitesi’ne En Aktif Üniversite Ödülü

Yalova Üniversitesi’ne En Aktif Üniversite Ödülü

Huawei Türkiye tarafından organize edilen ICT Akademi Summit programında Yalova Üniversitesi, çevrimiçi öğrenmeye katılım, yarışmalarda alınan ulusal ve uluslararası dereceler değerlendirilerek 26 üniversite arasından 2022 yılının en aktif üniversitesi ödülüne layık görüldü. Programda Yalova Üniversitesi ICT Akademi temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen’e plaket takdim edildi.

Huawei tarafından desteklenen ve dünya çapında milyonlarca katılımcısı bulunan ICT Akademi çevrimiçi öğrenme platformuna ülkemizden de 26 farklı üniversiteden öğrenciler aktif katılım göstermektedir. ICT Akademi Kanal Müdürü Kübra Harput tarafından bu yıl ilki organize edilen ICT Akademi Summit programına Yalova Üniversitesi ICT Akademi üniversite temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen ile birlikte Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Adem Tuncer, Siber Güvenlik Araştırma Merkezi’ni temsilen Araştırma Görevlileri Yunus Emre Avcı ve Emine Cengiz katılım gösterdiler.

Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo’nun açlış konuşmasını yaptığı, Huawei ICT Yetenek Ekosistemi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Himanshu Mahajan’ın da konuşmacı olarak katıldığı programda üniversitelerin dijital yolculuğu ve ICT ekosistemi başlıklarında konuşmalar yapıldı. 2022 yılında Network kategorisinde Yalova Üniversitesi öğrencilerinin Türkiye 1.’si olduğu ve dünya finalinde de 3. olan grupta yer aldığı ICT Competition 2023 süreci hakkında bilgi verildi.

 

Yalova Üniversitesi, çevrimiçi öğrenmeye katılım, yarışmalarda alınan ulusal ve uluslararası dereceler değerlendirilerek 26 üniversite arasından 2022 yılının en aktif üniversitesi ödülüne layık görüldü. Gebze Teknik Üniversitesi 2., Ankara Üniversitesi ise 3. olarak değerlendirildi. Programda yer alan panelde  Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen Yalova Üniversitesi öğrencilerinin çevrimiçi öğrenmeye olan talepleri, ICT Akademi platformu içerikleri ve yarışmaya hazırlanma süreçleri hakkında deneyimlerini paylaştı. Dr. Özen, “15 yaşında genç ve dinamik bir üniversite olan Yalova Üniversitesi, ortaya koyduğu performans ile bir dünya üniversitesi olduğunu pek çok alanda göstermektedir. Başta Bilgisayar Mühendisliği olmak üzere pek çok farklı bölümden öğrencilerimiz, hatta üniversitemiz akademik ve idari personeli ICT Akademi’de aktif olarak yer almakta ve içerikleri talep etmektedir. Huawei pek çok alanda yakın işbirliği yapıyoruz. Bu işbirliğinin ürünlerini, sektörde çalışan olarak yer alan öğrencilerimiz ve mezunlarımız, yarışmalarda ulusal ve uluslararası düzeyde derece alan öğrencilerimiz ortaya koymaktadır. 2023 yılı için de öğrencilerimizi yüreklendiriyoruz. Üniversitemiz yönetiminden de üst düzey destek görüyoruz ve onları her zaman yanımızda hissediyoruz. Bizi bir araya getirip diğer üniversitelerden akademisyenlerle bilgi alışverişi fırsatı da oluşturduğu için  Huawei Türkiye’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz adına Yalova Üniversitesi ICT Akademi temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen’e plaketini ve hediyesini Huawei ICT Yetenek Ekosistemi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Himanshu Mahajan ile Huawei Türkiye Kurumsal İşbirliği Geliştirme Direktörü Zhiqiang Bi takdim etti.

Dr. Öğr. Üyesi Yunus Özen, İzmit Yuvam Akarca’da yaşıyor… Akça Koca Kültür Platformu yöneticisi…

Yalova Üniversitesi’ne En Aktif Üniversite Ödülü