Karaoğlanoğlu Şehitliği -6

Karaoğlanoğlu Şehitliği -6
3 gün boyunca bizlere rehberlik yapacak Selim Altıntaş kardeşimiz Hz. Ömer Mescidinden sonra mutlaka ziyaret edilmesi gereken Karaoğlanoğlu şehitliğine götürdü.
 
Yoğun yağan yağmura rağmen orada görevli bir genç şehitlik ile ilgili bilgiler verdi.
Şehitliği ziyaret ettik ve Kocaeli’den iki şehidimizin olduğunu da gördük.
Rabbim şehitlerimize ebedi cennetini lütfetsin..
Karaoğlanoğlu Şehitliği
Karaoğlanoğlu Şehitliği, Kıbrıs Harekâtı sonucunda ölen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin (subay, astsubay, erbaş ve erler) anısına Türkiye tarafından yapılan Girne'deki mezarlık.
Mezarlığa, Kıbrıs Harekâtı'nda Kıbrıs'a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri alayının komutanı olan Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'nun ismi verilmiştir. 8 subay, 5 astsubay, 57 erbaş ve er olmak üzere toplam 70 TSK askerinin cenazesi yer almaktadır. 20 Temmuz 1976 tarihinde açıldıktan sonra 29 Ekim 1994 tarihinde de restorasyon çalışmaları tamamlandı.
Girişindeki iki ana sütun Kıbrıslı Türkler tarafından anavatan olarak kabul edilen Türkiye'ye açılan kapıyı temsil etmektedir. Batıdaki heykeller Kuzey Kıbrıs'ı temsil ederken, doğuda yer alan heykeller Türkiye'yi temsil eder. Bu iki heykel arasında bulunan boşluk ise Türkiye'ye açılan pencereyi temsil eder. Heykelin dört ayrı ayak üzerinde durması ise düzenlenen harekâtın dört gün içinde tamamlandığını belirtir.
Karaoğlanoğlu Şehitliği -6