Lille Türk Yıldızlarıyla Şampiyonluğa Koşuyor

Fransa Ligue 1'de 34. hafta mücadelesinde Lille, deplasmanda Olympique Lyon'u 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup etti. Burak Yılmaz, karşılaşmada 2 gol, 1 asistle oynarken Yusuf Yazıcı da 1 asist yaptı.

Lille'e galibiyeti getiren golleri 45+1. ve 85. dakikalarda Burak Yılmaz ile 60. dakikada David kaydetti. Ev sahibi Lyon'un gollerini ise 20. dakikada Islam Slimani ve 35. dakikada kendi kalesine Fonte attı.

Lille forması giyen milli futbolcularımızdan Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, 90 dakika forma giyerken Yusuf Yazıcı, 79. dakikada oyuna dahil oldu. Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı, mücadelede 1'er asistle oynadılar.

Bu sonucun ardından son 4 haftada 3. galibiyetini alan Lille, 73 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. 3 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Lyon ise 67 puanla 4. sırada yer aldı. Bitime dört hafta kala zirvede yer alan Lille Türk yıldızları Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı ile şampiyonluğa koşuyor. Ayrıca Galatasaray alt yapısından yetişen 18 yaşındaki Mustafa Kapı’da Lille kadrosunda yer alıyor.

Fransa liginde bitime dört hafta kaldı. Lille 73 puanla zirvede yer alırken, PSG 72 puanla ikinci sırada, Monaco 71 puanla üçüncü sırada Lyon ise 67 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Son dört haftanın maçlarına baktığımızda fikstür avantajı PSG’de görünüyor. Lille takımını zorlu bir dört hafta bekliyor diyebiliriz.

Lille 1 Mayıs Cumartesi evinde Nice’ı ağırlarken, PSG evinde 56 puanla 5. sırada yer alan Lens ile karşılaşacak. Üçüncü sıradaki Monaco ise evinde 4. sıradaki Lyon ile oynayacak. Aslında önümüzdeki hafta maçlarına baktığımızda Lille PSG ve Monaco’ya göre daha zayıf bir rakiple oynayacak. Ancak sonraki 3 haftada ise Lille daha zorlu rakiplerle karşılaşacak. Lille bir sonraki hafta Lens deplasmanına giderken, PSG Rennes deplasmanına çıkacak. Monaco ise deplasmanda Reims ile oynayacak.

Ligin bitimine bir hafta kala yani 37. hafta PSG evinde Reims’i ağırlarken, Monaco evinde Rennes karşısında puan mücadelesi verecek. Lille ise Fransa Liginin güçlü takımlarından Saint-Etienne ile evinde karşılaşacak.

Son hafta Lille deplasmanda Angers’a giderken Monaco deplasmanda Lens karşısına çıkacak. PSG ise Brest ile deplasmanda oynayacak. Fikstürde görüldüğü üzere son üç hafta Lille için çok önemli. Özellikle küme düşme hattında olan Fransa Liginde şampiyonluk yaşamış köklü kulüplerden Saint-Etienne maçı belkide şampiyonluk düğümünü çözecek.

Dört Türk yıldızın formasını giydiği Lille takımını ilgiyle takip ediyoruz. Bu sene Lille’in şampiyonluğu bizi mutlu edecek. Milli futbolcularımızın gösterdiği üstün performansı şampiyonluk ile taçlandırmalarını bekliyoruz. Lille forması giyen Türk futbolcularımız üstün performansları ve şampiyonluk morali ile Avrupa futbol şampiyonasında A Milli futbol takımımızın önemli kozları olacaktır.

Sorana Cirstea İstanbul’da zirveye çıktı…

İstanbul, TEB BNP Paribas sponsorluğunda büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yaptı. Tenis Championship’te şampiyonluğa ulaşan Sorana Cirstea agresif oyunu ve kazanma arzusu ile turnuvaya damga vurdu.

TEB BNP Paribas Tenis Championship İstanbul’da Romanya’lı Tenisçi Sorana Cirstea rüzgarı esti. Sorana Cirstea 2008 yılından sonra WTA’da bir kez daha tekler şampiyonu oldu. Dünya klasmanında 67. sırada yer alan Cristea 17. sıradaki Elise Mertens’i 1 saat 40 dakika süren karşılaşmada 6-1 ve 7-6’lık setlerle 2-0 yenerek ikinci tekler şampiyonluğunu elde etti.

6 WTA şampiyonluğu bulunan dünya 17 numarası Elise Mertens, çiftlerde partneri olan Rus tenisçi Veronika Kudermetova'yı 6-1, 6-4'le geçerek finale yükselen ilk isim oldu. Turnuvanın bir diğer yarı final karşılaşmasında 18 yaşındaki Ukraynalı tenisçi Marta Kostyuk'u 6-4'lük iki setle geçen Rumen Sorana Cirstea finalde 1 numaralı seri başı Mertens karşısına çıktı.

Toplam 235 bin 238 dolar para ödüllü turnuvaya Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) İstanbul Tenis Merkezi’nin ev sahipliği yaptı. Turnuvaya bir numaralı seri başı olarak katılan Belçikalı Elise Mertens ikinci sette 4-1 öne geçmesine rağmen Cristea’nın geri dönüşüne engel olamayarak turnuvayı ikinci tamamladı. Mertens ve Cirstea daha önce iki kez karşılaşmış ikisinde de kazanan taraf 31 yaşındaki dünya 67 numarası Sorana Cirstea olmuştu.