Yılmaz Boyunağa’nın hüzünlü vefası: Onca eserine rağmen unutulan bir kalemin ve vefasızlığın çarpıcı hikâyesi.
Milyonlar harcanan Taşhan kilitli, tarihi çeşmeler susuz! Samsun'daki kültürel tahribat, dil yozlaşması ve kurumsal duyarsızlık gözler önüne seriliyor.
Karadeniz'in göz bebeği Ayder ve Rize yaylaları mahvoluyor mu? Doğaseverler için hem uyarı hem de ibretlik bir Karadeniz eleştirisi!
Siyasetten sokağa taşan öfke dili ve kadim nezaketimizin yitirilişi… Ekranlardan evlerimize sızan bu kutuplaşma kültürümüzü ve gençleri nasıl zehirliyor?
Türk sosyolojisinin başarısı, edebiyatla ve Orhun Yazıtları'ndan günümüze uzanan zengin kültürel mirasımızla doğrudan bağ kurmasına bağlıdır.
Kültür, yalnızca eğlence değil; doğal, tarihî ve kültürel değerleri koruyup gelecek nesillere aktarma sorumluluğudur.
Dijital çağın gölgesinde unutulan mektup kültürü, insan ilişkileri, edebiyat ve tarih açısından taşıdığı eşsiz değerle yeniden hatırlanmayı hak ediyor.
Benim tespit edebildiğim ve bildiğim kadarıyla, Trabzon’da üç ‘han’ mevcuttu.
‘Düşünmek’ fiilini düşünmek kadar kayda değer ve zevkli hiçbir düşünce yoktur, olmamalıdır.. Düşünmek; insan olmanın en büyük vasfı ve unsurudur.
Bu bağlantı sizi https://www.akcakocakulturplatformu.org dışındaki bir siteye yönlendiriyor.