Futbol Seyircisiyle Buluşuyor

Korona virüs salgınının tüm dünyaya yayılmasından buyana futbol müsabakaları seyircisiz oynanıyor. Tribünlere konulan taraftar maketleri, tezahürat ses kayıtları ve efektleriyle seyirci varmış izlenimi oluşturulmak istense de ekranları başındaki izleyiciler o heyecanı uzun süredir yaşayamıyor.

Futbolseverler stadyumda maç izlemeye uzun süredir hasret kaldı. Ancak yapılacak bir şey yok. Hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir. Bazı ülkeler az sayıda da olsa seyirci almaya başladı.

İngiltere vaka sayılarını düşürünce Premier Lig maçlarına sınırlı sayıda seyirci almaya başladı. Türkiye için bu kararın alınması şimdilik mümkün görünmüyor. Zaten lig bitiyor, umarım 2021-2022 sezonunda bizde kademeli bir şekilde seyirci almaya başlayabiliriz.

Futbol seyirci ile güzel açıkçası seyircisiz maçtan ne futbolcular ne de taraftarlar memnun değil. Takımlar seyircisiz oynamaya alıştılar belki ama izlenme oranlarında ciddi düşüş yaşanıyor. Zaten ligimizin kalitesi her geçen gün düşüyor, pandemi döneminde başlayan zorunlu seyircisiz oynama da eklenince futbol izlenme oranlarında ciddi bir düşüş yaşandı.

İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi Finalinde seyirci olacak…

Korona virüs salgını nedeniyle seyircili oynanıp oynanmayacağı merakla beklenen Şampiyonlar Ligi Final maçında stada sınırlı sayıda futbolsever alınacak. UEFA, 29 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Şampiyonlar Ligi final mücadelesiyle ilgili yeni bir karara imza attı.

UEFA, İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinin sınırlı sayıda seyirciyle oynanacağını ve Türkiye'de uygulanan geçici tam kapanmanın bu karşılaşmayı etkilemeyeceğini açıkladı.

80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı ikinci kez bu büyük finale ev sahipliği yapacak. 2005 yılında A.C Milan ile Liverpool arasında oynanan finalde penaltı atışları sonucunda İngiliz ekibi Liverpool, İtalyan A.C Milan’ı 3-2 yenerek kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

Şampiyonlar Liginde 2020-2021 sezonunda finalistler 4-5 Mayıs’ta oynanacak yarı final rövanş maçları sonucunda belirlenecek. İspanya’nın Real Madrid takımı yarı final ilk maçında İngiliz ekibi Chelsea ile evinde 1-1 berabere alırken, bir başka İngiliz ekibi Manchester City deplasmanda Fransız PSG’yi 1-2 yenmeyi başarmıştı.

Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş karşılaşmalarında 4 Mayıs Salı günü Manchester City evinde PSG ağırlarken, 5 Mayıs Çarşamba günü Real Madrid 1-1’in rövanşında Londra ekibi Chelsea’ye konuk olacak.

Bakalım yenilenen Atatürk Olimpiyat Stadyumunda finale bu dört takımdan hangisi iki gelecek. Tüm futbolseverler Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük futbol organizasyonu olan bu final maçını merakla bekliyor. Şampiyonlar Ligi Kupası takımlardan önce Türkiye’ye getirildi.

7.5 kilo ağırlığında ve 73.5 cm boyunda olan gümüş kupa, bu yıl Avrupa ile Asya'nın buluştuğu İstanbul'da 66. kez havaya kaldırılacak.

EURO 2020’de 8 şehirde seyirci alınacak…

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, turnuvanın gerçekleştirileceği şehirlerdeki statlara farklı kapasitelerde seyirci alınacak. Buna göre, Budapeşte yüzde 100, Saint Petersburg ve Bakü yüzde 50, Amsterdam, Bükreş, Kopenhag ve Glasgow yüzde 25-33, Londra ise yüzde 25 kapasite oranında seyirciye izin verilecek.

İspanya’nın Bilbao şehrinde oynanması gereken dört müsabaka, aynı ülkenin Sevilla şehrindeki Sevilla Olimpiyat Stadyumu’na alındı. Bu şehirdeki maçlar, stadyum kapasitesinin %30’u kadar seyirciye açık olacak. Maçların seyircili oynanıp oynanmaması ile ilgili kararın verilmediği şehirlerden biri olan Almanya’nın Münih kentine de seyirci izni çıktı. Yapılan açıklamaya göre, Alman yetkililerin Münih’te oynanacak olan 4 karşılaşma için en az 14 bin 500 seyirciye izin verdiği bildirildi.

Ayrıca ilk maçımızı oynayacağımız İtalya’da daha önce seyircili oynama kararı almıştı. A Milli Futbol Takımımız ilk maçını 11 Haziranda İtalya ile oynayacak. 16 Haziranda Bakü’de Galler karşısına çıkacak futbolcularımız, 20 Haziran’da grubun son maçında yine Bakü’de İsviçre ile mücadele edecek. Son alınan kararlara göre A Milli futbol takımımızın grupta oynayacağı tüm karşılaşmalara sınırlı sayıda da olsa seyirci alınacak.

Uzun süredir seyircili maçlara hasret kalmıştık. Özellikle Avrupa Futbol Şampiyonası gibi büyük organizasyonlar seyir zevki yüksek maçlara sahne olduğu için sınırlı sayıda da seyirci alınması bizim gibi ekran başında turnuvayı takip edecek futbolseverler içinde iyi oldu. Uzun bir aradan sonra bu yaz keyifli geçecek. A Milli Takımımız formda iyi bir kadromuz var. Umarım futbol keyfimiz Türkiye’nin şampiyonluğuyla zirveye çıkar. Neden olmasın 2004’te Yunanistan’ın yaptığını bizde yapabiliriz.