Büyük ALTAY Geri Döndü…

Süper Lig’e yükselen son takım olmak için, TFF 1. Lig Play-Off finalinde Altay ve Altınordu kozlarını paylaştı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçı Altay 1-0’lık skorla kazandı ve Süper Lig biletini alan son takım oldu. 38 yıl sonra Altay’a geri dönen kulübün efsanesi teknik direktör Mustafa Denizli, tüm futbol hayatını borçlu olduğu Altay’ı 18 yıldır hasret olduğu Süper Lig’e geri döndürdü. Süper Lig’de 2021-2022 sezonunda İzmir’i Altay ve Göztepe birlikte temsil edecek.

Haziran’da Aşılama Hızlanacak mı?

Sağlık Bakanlığının son verilerine göre Türkiye’de yapılan toplam koronavirüs aşısı 30 milyona yaklaştı. Bakanlığın Covid-19 Bilgilendirme Platformu resmi sayfasından anlık ilerlemeyi takip edebiliyoruz. Yazıyı kaleme aldığım 27.05.2021 sabah saat 09: 55’te an itibariyle 28 milyon 422 bin 200 vatandaşımıza korona aşısı yapılmıştı. 16 milyon 269 bin 365 kişiye birinci doz aşı yapılırken, 12 milyon 152 bin 835 vatandaşımızın ikinci doz aşısı yapılmıştı.

Bizim Çocuklar Fransa’nın Zirvesinde…

Pazar akşamı bütün Türkiye oturduk milli maç izler gibi Angers- Lille maçını izledik. Lille takımının kadrosunda dört Türk futbolcu yer alıyor. Üç futbolcu ilk 11’de direk oynuyor. Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı Lille takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldular. Mustafa Kapı ise Lille takımın kadrosunda gelecek vaad eden genç bir futbolcu olarak ilk sezonunda Fransa ligi şampiyonluğu yaşadı.

Heyecan Bitmedi, Futbol Şöleni Yeni Başlıyor…

42 haftalık zorlu lig maratonu ve Türkiye Kupası heyecanı sona erdi. Her iki kupada da Beşiktaş mutlu sona ulaşırken, Siyah beyazlılar 1989-90 ve 2008-2009 sezonlarından sonra üçüncü kez çifte kupayı müzesine götürmeyi başardı. Süper lig ve kupa sona erdi, pandemiden dolayı ertelenen Euro 2020 başlıyor. 11 Haziran’da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonası ile birlikte futbolseverler yazın futbola doyacak.

Havada Çay Kokusu Var…

Havada çay kokusu var, taze çay kokusu, Doğu Karadeniz’den tüm yurda yayıldı. Çay hasadı sezonu açıldı, çaylıklar şenlendi. Dünya çay üretiminde beşinci, kişi başı çay tüketiminde birinci sırada yer alan Türkiye’de, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 800 bin dekar alanda yaklaşık 210 bin üretici ile yapılan ve yaklaşık 1.5 milyon kişiyi ilgilendiren çay tarımı, bugün hâlâ bölge için önemli bir tarımsal faaliyet olma gerçeğini koruyor.

Kademeli Normalleşeceğiz

Korona virüs günlük vaka sayısı 60.000’in üzerine çıkınca 17 günlük sıkı kapanma kararı alınmıştı. Dört günlük bayram tatili sonrasında sıkı kapanma sona erecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Gazeteci bir meslektaşımızın 17 Mayıs 05.00'te sıkı kapanma sona eriyor, 05.00'ten sonra tam açılma mı olacak kontrollü normalleşme mi? Sorusu üzerine şunları söyledi. Korona virüs günlük vaka sayısı 60.000’in üzerine çıkınca 17 günlük sıkı kapanma kararı alınmıştı. Dört günlük bayram tatili sonrasında sıkı kapanma sona erecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Gazeteci bir meslektaşımızın 17 Mayıs 05.00'te sıkı kapanma sona eriyor, 05.00'ten sonra tam açılma mı olacak kontrollü normalleşme mi? Sorusu üzerine şunları söyledi.

İngilizler Kupayı Almaya Geliyor…

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2020-2021 sezonunun finalistleri belli oldu. İstanbul’daki dev final İngiliz düellosuna sahne olacak. Londra’dan ve Manchester’dan kalkacak iki uçak İstanbul’a kupayı almak için inecek. Futbolda kulüpler düzeyindeki Avrupa’nın en büyük kupası İstanbul’dan İngiltere’nin hangi şehrine gidecek? Başkent Londra’ya mı yoksa Manchester şehrine mi merakla bekliyoruz.

Çay Sezonu Bayram Sonrası Açılıyor

Rize’de yaklaşan 2021 yaş çay sezonu öncesinde üreticiler, bakım, budama ve gübreleme işlemlerini tamamlayarak bayram sonrasını beklemeye başladı. Bayramın hemen sonrasında yasakların kalkmasıyla birlikte üreticiler çay bahçelerinde birinci sürüm toplama ve satma işlemine başlayacaklar.

Şampiyonluk Sevinci Virüsü Sevindirmesin!

Futbolda 2020-2021 sezonunda sona yaklaştık. Türkiye Süper Liginde heyecan dorukta, bitime üç hafta kala Beşiktaş zirvedeki yerini koruyor. Hatayspor karşısında alınan 7-0’lık skor ve oynanan güzel futbol rakiplerine adeta gözdağı verdi. Önümüzdeki hafta oynanacak Galatasaray – Beşiktaş derbisi şampiyonluk düğümünü çözebilir.

Futbol Seyircisiyle Buluşuyor

Korona virüs salgınının tüm dünyaya yayılmasından buyana futbol müsabakaları seyircisiz oynanıyor. Tribünlere konulan taraftar maketleri, tezahürat ses kayıtları ve efektleriyle seyirci varmış izlenimi oluşturulmak istense de ekranları başındaki izleyiciler o heyecanı uzun süredir yaşayamıyor.

Sıkıca Kapandık…

17 gün sürecek sıkı kapanma dönemi başladı. 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah saat 05:00’a kadar sıkıca kapandık. Sıkı kapanma diyorum çünkü toplumun genelinin itibar gösterdiği Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bu uygulamanın tam kapanma olmadığını söylüyor. Mehmet hocaya göre tam kapanma olsaydı toplumu ekonomik ve sosyal açıdan tam olarak kapatmamız gerekirdi. Bu bağlamda Mehmet hocanın söylemiyle 17 gün sıkı kapanma sürecine girdik diyebiliriz.

Lille Türk Yıldızlarıyla Şampiyonluğa Koşuyor

Fransa  Ligue 1'de 34. hafta mücadelesinde  Lille , deplasmanda Olympique Lyon'u 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup etti.  Burak Yılmaz , karşılaşmada 2 gol, 1 asistle oynarken  Yusuf Yazıcı  da 1 asist yaptı.

Karadeniz’in Ticari ve Güvenlik Üssü “ FİLYOS “

İçerisinde Filyos Limanı, Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ve Serbest Bölge Gelişme Alanı'nı barındıran Filyos Vadisi Projesinde sona yaklaşılıyor. F iziki gerçekleşme oranı %99’a ulaşan Filyos limanı Karadeniz’in en nitelikli limanı olacak. Karadeniz’in ticari üssü olması beklenilen Filyos Limanı ile kuzey-güney aksı birbirine bağlanmış olacak. Liman toplamda 7 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. Endüstri bölgesi 6, serbest bölge 16, genişleme bölgesi de 4,4 kilometrekare bir alanı kapsıyor.

İzmir’de Bir Yıldız Parladı…

2013-2014 sezonunda Gölcükspor alt yapısında futbola başladı. Ardından Hisareyn ve Başakşehir alt yapılarında oynadı. Başakşehir U21 takımına yükseldi, Bodrumspor’a kiralık olarak gitti. Karacabey Belediyespor’a bedelsiz olarak gönderildi. 2019-2020 sezonunda Karacabey’den 24 Erzincanspor’a yine bedelsiz gitti.2020-2021 sezonunda bedelsiz Galatasaray’a transfer oldu.

BioNTech/ Pfizer Aşıları Çöpe Atıldı!!!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Biontech/Pfizer aşısı için randevu alanların aşı olmaya gitmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu söyledi. Tükek, vatandaşlarımızdan ricamız, bu aşılar çok kıymetli, boşa gitmemesi için aşı randevusunu aldığınız zaman mutlaka randevunuza gidin ve aşınızı yaptırın dedi.

Ramazanda Spor Yapılır mı?

On bir ayın sultanı ramazan başladı. Diğer on bir ayda olduğu gibi ramazanda da spor yapabiliriz. Spor kültürüne sahip olan insanlar, spora yeni başlayanlar, ramazanda gönül rahatlığıyla spora devam edebilirler.

Dikkat Yoğun Bakım Alarmı !!!

Türkiye’de son verilere göre günlük vaka sayıları 55 bine ulaşınca hastanelerin yoğun bakımlarında yer kalmadı. Türkiye Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel; yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluğun hızla arttığını söyleyerek, böyle giderse birkaç güne kalmaz yoğun bakımda yer bulmak imkânsız hale gelecek dedi.

Bu 16’ıncısı Düzenlenen Maratonda Bende Koştum

World Athletics tarafından Elite Label kategoride gösterilen yarış tarihi yarımadada gerçekleştirildi. Pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl maratonda 4 bin koşucu yer aldı. Avrupa’nın ilkbaharda koşulan tek yarı maratonu olan yarışa bu yıl bende katıldım. 10 K kategorisinde Yenikapı etkinlik alanından Sirkeci’deki Sepetçiler kasrına kadar olan (gidiş-dönüş) parkuru 0:58.06 süre ile tamamladım.

Getir Bir Mutluluk…

Eminim ki Türkiye’de bu cümleyi duymayan kalmamıştır. Kulağa ne kadar hoş geliyor, “Getir bir mutluluk”. Yakaladığı başarı ile ünü sınır dışına taşan “Getir” hepimize mutluluk getirdi. Türkiye’de ikinci Unicorn girişim olarak 2,6 milyar dolar değere ulaştı. Daha önce Peak Games 1,8 milyar dolar değerlendirme ile Türkiye’nin ilk unicorn’u olarak nitelendirilmişti.

Yüzümüzü Güldürdü Bizim Çocuklar…

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası eleme grubu maçlarına çok iyi bir başlangıç yaptık. Avrupa futbol ekolünün önde gelen ülkesi Hollanda’yı 4-2 mağlup ettik. Ardından İspanya’nın Malaga şehrinde oynanan Norveç karşılaşmasını (3-0) net bir skor ile geçmeyi başardık. Bizim çocuklar doludizgin gidiyor. Pandemi döneminde millet olarak böyle bir morale ihtiyacımız vardı. Yüzümüzü güldürdü bizim çocuklar.