İlhan GÜLERTAN

Eğitmen, Yönetici ve Takım Koçu

ilhangulertan@akilveyurek.com.tr

İşte ve Özel Yaşamda Mutluluk Yaratmak

Kendi mutluluğunuz için paylaşılan anlam yaratın. Çünkü başardığınız şeyi tekrarlamanız sonuçlar herkes için değerli ve anlamlı ise mümkündür.
Yönetici, çalışan, anne, baba, çocuk, arkadaş, eş ya da sevgili iseniz mutlaka bir ilişkinin içindesiniz demektir. Bu durumda mutluluğunuz kendi sonuçlarınız kadar bu ilişkilerin kalitesiyle doğrudan ilgilidir. İlişkileriniz sürdürülebilir zeminde yürüyorsa tarafları tatmin eden ve tekrarlanan sonuçlar üretiyor ve siz de mutlusunuz demektir.
Sürdürülebilir ilişki tarafların “kendi seçimleri” ile katıldıkları, kendileri kadar ilişkiyi de önemsedikleri ve korudukları, sürekli gelişen ve dönüşen bir süreçtir. 
Sürdürülebilir ilişkiler birbirimizi değiştirmeye çalışmak yerine, birlikte ulaşmak istediğimiz şey için değişimi istediğimiz ve bunun için çaba gösterdiğimiz ilişkilerdir.
Herkesin kendini değerli hissettiği, farklı görüşlerin katkı olarak görüldüğü, kendini ifade etmenin temel bir hak olduğu ilişkiler ortak anlamın yaratıldığı ve geliştirildiği sürdürülebilir ve mutlu ilişkilerdir.
O zaman ilişki içinde yeriniz ne olursa olsun ortak anlam yaratmak için çaba göstermek ve diğerlerini de davet etmek kendi mutluluğunuz ve başarınız için yapacağınız en önemli yatırımdır. 
Bu yatırıma ;
• Biz kimiz?
• Bizi bir arada tutan şey nedir?
• Hep birlikte neyi var etmek istiyoruz?
• Ne yaparsak var etmek istediğimiz şeye doğru ilerlediğimizi hissederiz?
Sorularına cevap arayarak başlayabilirsiniz.
Özel ilişkilerinizden başlayarak kurumsal hayata doğru bu soruları halka halka irdelemeniz dileğiyle.