Halil İbrahim KAHRAMAN

Doktor

2020’nin Yaprakları Dökülürken

Sonbaharların bir özelliği ilkbaharın yeşillendirdiği bitkilerin sararması, ağaçların yapraklarının sararıp dökülmesidir. Bu, yeşilin tabiata verdiği neşe ve coşkunun yerine hüzne dönüşmesine sebep olur. Şu günlerimizdeki hüznümüzü,  bazı dost ve arkadaşlarımızın kaybı  ve buna  COVID-19 salgınının kısıtlamalarının  eklenmesi ayrıca  artırmıştır.

Vefatı ile bizleri üzen isimlerden biri Ali Koç'tur. İzmit merkezde ticaretle uğraşan bu hemşerimizi Kocaeli Aydınlar Ocağı faaliyetlerinden tanırım. Beyefendi tavrı, bulunduğu ortamlardaki yapıcı yaklaşımları ile çevresine örnek olan bir insandı. Kendisi 70 li yıllarda Adalet Partisi ve 80 li yıllarda Anavatan Partisi’ nde yöneticilik yapmıştır. Şehrimizin sorunlarının çözümünde gerek sivil toplum kuruluşları gerekse siyasi parti çalışmaları ile faydalı olma gayretini hep sürdürmüştür. Ocağımızın faaliyetlerine eşi Nevin hanımla katılırdı. Sohbetlerinde çok iyi yetişmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığı çocukları makine mühendisi Murat Bey, elektronik mühendisi İskender Bey ve halen Kocaeli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Nevcihan hanımla gurur duyardı. Kendisini rahmetle anarken geride kalan eşi ve çocuklarına sağlık ve mutluluklar dilerim.

Diğer bir kaybımız Fevzi Genç'tir.  Kandıra‘nın yetiştirdiği bu güzel insanı İSU yönetim kurulu üyeliğim sebebiyle tanımıştım. Bölgeye yapılan Namazgah Barajının açılışına müteakip muhtar olan yeğeni ve o bölgenin köy muhtarlarının bir kısmı ile hem teşekkür etmek hem de çözülmesi gereken bazı sorunları dile getirmek üzere gelmişlerdi. Bu tavrı onun yüksek sorumluk taşıyan samimi ve öncü bir kişiliği olduğunu göstermekteydi. Gördüğüm kadarı ile Kandıralılar Derneği toplantıların aranan bir yüzü idi. Bu toplantılara mutlaka getirdiği Kandıra yoğurdu onun için güzel ve makbul bir hediyeydi. Kasabasına, köyüne, çevresine faydalı olma gayreti, bu konudaki yüksünmez tavrı onu takdir edilen ve aranan bir insan yapmıştı. Kendisini Aralığın ilk haftası geçirdiği kalp krizi sonucu genç sayılacak bir yaşta kaybettik.

Sonbahardan kışa girerken bizi hüzne boğan diğer bir kaybımız Ahmet Erdoğan olmuştur. 85 li yıllarda kavurma yemeği için Yuvacık’taki küçük lokantası İzmitliler için aranan ve gidilen bir adresti. Babası Hasan Usta (Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın abisidir) ile birlikte işlettikleri bu lokantayı 1995’te İzmit Sanayi Sitesi dört yola taşımıştı. Bu adresinde kavurma dediğimiz et yemeği, kuru fasulyesi ve özel yaptırılmış ev yoğurdundan yemek isteyenler için aranan, gidilen bir adres olmaya devam etmiştir. Etin seçiminden pişirilip servis edilmesine kadar dikkat eden, işini aşk ile yapan, müşterilerine karşı beyefendi kişiliğiyle saygı uyandıran Ahmet Erdoğan örnek bir esnaftı. 7-8 yıl önce yakalandığı kanser hastalığını yenip işinin başına dönmüştü. Fakat yakalandığı Covit-19 hastalığını maalesef atlatamayarak aramızdan ayrılmıştır. Bu ve benzeri kayıplar bu sonbaharı bize daha hüzünlü yapmıştır.

Bir de düşmemeye çalışan yapraklarımız vardır. Bunlardan birisi Bedri Akçay’dır. Şu anda yoğun bakımdaki covit-19 hastalarındandır. Kendisi 35 yıl sağlık hizmeti verdiğim Kocaeli Tıbbi Tahlil Laboratuvarımdaki yardımcılarımdandı. Başta Aydınlar Ocağı olmak üzere sosyal çalışmalarımda hiç yüksünmeden fedakârca yardımcı olmasını unutamam. Emekli olduktan sonra fotoğraf merakı O’nu bu alanda sevilen sayılan bir insan yapmıştır. Çektiği fotoğraflar büyük beğeni alarak bu alanda çalışanların takdir ettiği eserler arasına girmiştir. Dilerim ki hastalığını atlatıp ortaya koyacağı fotoğraflarla şehrimizi de tanıtan çalışmalara imza atar.

Yazımı tüm ölenlerimize rahmet, hastalarımıza şifa ve 2021 in bu salgının tüm olumsuzlukların bittiği daha iyi bir yıl olarak geçmesi dua ve dileklerimle bitirirken tüm dost ve okurlarıma saygılarımı, sevgilerimi sunarım.