Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Yarışma (Masal)

Bu günkü masalımız yine mutluluk ormanında; Bakalım yan
Mutluluk ormanında neler oluyor. Biliyorsunuz bir süredir oraya uğramadık.

Bir varmış bir yokmuş iki varmış üç yokmuş kaybolmuş mutluluk ormanında.

Aslan kral Haşmet’in himayesinde koşu yarışması düzenlenmiş.

Aslan Haşmet’in yardımcısı bay fil güçlü başkanlığındaki hakem heyeti kuralları belirlemiş katılacakların listesini hazırlamışlar bunun içinde katılmak isteyenlerin adlarını yazdıkları kağıtları kocaman bir torbaya doldurmuşlar. Çekilişi Mutluluk okulunun müdürü baykuş bay Bilgin yaptı. İlk çekilişte bayan tavşan Naciye ikinci çekilişte bayan Kadife Büyük alkışlar altında konuşuldu. Eşitlik anlayışı değerlendirildi ve bu yarışta güç birliği olamaz deyip ikinci bir çekiliş yapılmış yine tavşanla kaplumbağa çıkmış. Fil Bay Güçlü kaplumbağa Kadifeye sormuş,

- Bu yarışa katılmak istiyor musun?

- Evet tüm kalbimle diye cevaplamış bayan Kadife Mutluluk ormanında yaşayan bütün hayvanlar büyük bir şaşkınlık ve merak içinde yarışın yapılacağı günü beklemeye başlamışlar. Bu süre içinde kaplumbağa yarışın yapılacağı güne kadar disiplinli bir çalışma yapmış ve hazırlanmıştı tavşan Naciye ise sonuç ortada o ne yaparsa yapsın yarışı kazanan ben olacağım diyormuş.

Yarışın başlayacağı gün yarışın yapılacağı yere gelen bayan Kadife orada boynuna çiçeklerden yapılmış bir kolye takmış olan ve kendisine aşağılayıcı bakışlarla bakan bayan Naciye ye büyük bir olgunlukla başarılar dileyerek bekleme noktasında Kral Haşmet’i beklemeye başladı.

Aslan Kral Haşmet mağara evinden çıkmadan kocaman kükreyerek yola çıkmak üzere olduğunu duyurdu. Kralın özel kuaförü bayan tilki Şımarık erken saatlerde kralın mağarasına giderek kralı tören için hazırlamış yelelerini taramış jölelemiş pelerinini omuzlarına geçirmiş. Krallık işareti olan tokalı tacını yelelerinin üzerine yerleştirmişti. Bunları tamamladıktan sonra kralın verdiği yüklü bahşişi alarak oradan uzaklaşmış.

Aslan yarışma alanına gitmek için orman yoluna girdi. Kral Haşmet orman yolunda ilerlerken orman bandosu ormanın marşı olan MUTLULUK MARŞINI çalmaya başladı… 

Tavşan Naciye büyük bir özgüvenle "kralım hoş geldiniz" diyerek kralı selamladı. Kaplumbağa Kadife ise büyük bir saygıyla kralı selamladı.

Orman bandosu bir-iki parça çaldıktan sonra sustu…   

Aslan kral Haşmetin başlayabilirsiniz işaretiyle maymun karabiber başlangıç düdüğünü çaldı. Tavşan bayan Naciye olduğu yerde zıplayarak bayan kaplumbağa Kadifeye yol verdi.

                   DEVAMI BÖLÜM 2 de