Dr. Zülfikar ÖZKAN

Avukat - Yazar - NLP Trainer

zulfikarozkan@hotmail.com

Kendinle Barış ve Kendine Sarıl!

Mutlu insanlar, kendilerine mutsuzlardan daha çok  dokunurlar ve kendilerini daha çok severler. Kendilerine daha çok sarılırlar ve “Canım kendim, seni  çok seviyorum” derler.  Böylece daha az hasta olurlar.
Çünkü mutlu insanlar genel olarak olumlu şeylerden bahsederler. Bir konu hakkında  ister şikayet et, ister  onun öneminden bahset, her ikisi de gerçekleşir. Önemli olan neden bahsettiğindir.
Hastalıktan kurtulmak isteyen, sağlığı konuşmalıdır. Şişmanlıktan kurtulmanın yolu şişmanlığı konuşmaktan geçmez, sağlığı konuşmaktan geçer.  Yıkıcı  düşüncelerden kurtulmanın yolu,  yapıcı konuşmaktan geçer.
Kendinizi biraz kötü hissettiğinizde, daha fazla  rahatsızlanmak istemiyorsanız, bu konu hakkında konuşmayın. Hastalıktan bahseden insanları dinlerseniz, hastalıklarına  biraz  daha enerji yüklemiş olursunuz.  Böyle durumlarda konuyu değiştirin ve güzel şeylerden bahsedin.
İnsanoğlu inandığı şeyi  elde ediyor. Hasta iyileşeceğine inanırsa iyileşiyor. Placebo etkisinde hasta  sahte tabletin tedavi edici olduğuna  inandığı için iyileşiyor.
Çekim yasasına göre,  insanlar dikkatlerini  sağlığa doğru yönlendirmedikleri sürece  iyileşemezler, çünkü  evrenin en büyük yasalarından biri olan çekim yasası bunu gerektirir. Çekim yasasına göre, düşünce düzeyinde benzer benzeri çeker. Başka bir ifadeyle sahip olduğunuz düşüncelerin, benzerlerini  kendinize çekersiniz.  Bu yasaya göre, üzerinde en çok düşündüğünüz şeyi  kendinize çekersiniz.
İnsan, demirden, nikelden ve kobalttan  yapılmış her şeyi kendisine çeken bir mıknatıs gibidir. İçinde manyetik bir çekim gücü barındırır.
Kendi ile barışmak isteyen kendine sarılmalı, kendini sevmeli ve kendine dokunmalıdır. İçinden kendiyle ilgili olumlu düşünceler  ve olumlu tecrübeler geçirmelidir. Bilim adamlarına göre, sarılma bağışıklık sistemini güçlendirir, stresi azaltır ve hatta öz güveni artırır. Bir insanın kendine sarılması, özellikle çevrenizde sarılmak istediğiniz kimse yokken iyi bir terapatik etkiye sahiptir. Rahatlatıcı, sakinleştirici ve aynı zamanda canlandırıcıdır.
"DOKUNMAK "ben varım" demektir. İki kişi selamlaştıktan sonra tokalaşırlarsa duyguları daha güçlü olur. Hem selamlaşma, hem tokalaşma hem de yanaklardan öpme duygu yoğunluğunu daha güçlü hissettirir. Bunlara kucaklaşma da eklenirse enerji, muhabbet ve duygular daha da güçlenir.
O halde, kendinize sarılın, kendinizle kucaklaşın, kendinizi sevin ve kendinizle barışın!
Hele inanma yolunda ilk adımı atın... Merdivenin tamamını görmeniz gerekmiyor.

Kaynaklar
Rhonda Byrne, The Secret – Sır, çev. Can Üstünuçar, mia basım yayın, İstanbul, 2007.
Zülfikar Özkan, Kendinle Barışmak- İç İletişimin İyileştirici Gücü, KOCAV Yayınları, İstanbul, 2017.