İsmail KAHRAMAN

Belgeselci - Gazeteci

belgeselciismail@gmail.com

İstanbul’da Türk Dünyası Zirvesi

Türk Dünyası Filmleri Gösterimi İstişare Toplantısı’nı, İstanbul’da Türk Dünyası Dernekleri ile birlikte Cumartesi günü Akgün Otel’de gerçekleştirdik.

Türk Dünyası Sinema Haftası Başlıyor

Türk Dünyası Sinema Günleri başlıyor. 17 Aralık 2019 tarihinde, saat 19:00’da yapılan Türk Dünyası Filmleri Galası açılışında Türk Dünyası’yla birlikte olduk. Genel merkezleri İstanbul’da olan birçok Türk Devlet ve Özerk Türk Cumhuriyeti adına kurulan dernek başkanları ile bir araya geldik.

İstanbul Akgün Otel’de Cumartesi günü akşam düzenlen yemekli tanışma toplantısında, Türk Dünyası Dernek Başkanları derneklerinin faaliyetleri ile ilgili açıklamalar yaptı.

TDGF Genel Başkanından Açıklama

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, sosyal medyadan paylaştığı mesajda; ‘’Toplantı için destek veren proje ortağımız Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Cengiz'e, Türk Dünyası İBB Kültür A.Ş. Etkinlikler Uzmanı Rasim Elibol'a, TDGF Genel Başkan Yardımcısı İsmail Kahraman’a, TDBFF Genel Sekreteri Erdoğan Erdogdu’ya, TDBFF Yurtdışı Direktörü Bayram Bayranmuhamedov’a ,Türk Dünyası Dernekleri’ne teşekkür ederim.

Bu yetkinliğe destek veren TC. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne, İBB Kültür A.Ş., Beyoğlu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.’’ diyen TDGF Genel Başkanı Menderes Demir, Türk Dünyası 4. Belgesel Film Festivali ve Türk Dünyası Sinema Haftası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Belgeselin Önemi Üzerine Konuşma Yaptım

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, bizde Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Yürütme Kurulu Üyesi olarak yaptığımız konuşmada, belgeselciliğin önemi üzerinde durup, belgeselciliğin yaygınlaştırılması üzerinde görüş ve önerilerimizi paylaştık.