Dr. Sakin ÖNER

Eğitimci

19 Mayıs, Türk'ün Esarete Başkaldırış Günüdür...

19 Mayıs 1919; Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde aziz milletimizin, emperyalist güçlerin dayattığı onursuzca esaret altında yaşamaya başkaldırdığı kutlu bir tarihtir.
19 Mayıs 1919; "Ya istiklâl ya ölüm!" haykırışıyla bağımsızlık ve özgürlük irademizin ortaya konduğu, milli mücadele ruhunun doğduğu. şanlı bir tarihtir.
19 Mayıs 1919; Kurtuluş Savaşı'ndan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan zorlu yolun Samsun’da ilk adımının atıldığı anlamlı bir tarihtir. 
19 Mayıs 1919; Çanakkale Zaferi ile yükselen millî ruhun, milli onur gururun Osmanlı devletine son vererek Türklüğü tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist güçlere karşı şahlandığı yüce bir tarihtir. 
Ve 19 Mayıs 1919; Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve genç Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü”dür.
Türkiye coğrafyası üzerinde hesapları olan küresel güçlerin tehditleri, plan ve projeleri bugün de devam etmektedir. Bir taraftan sınırlarımızda ülkemizi tehdit eden oluşumları yapılandırırken, bir taraftan da güdümlerindeki terör örgütleri ile millî birliğimizi bozmaya çalışmaktadırlar.  Bunlara karşı uyanık olmak, her halükârda millî birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız.
Bunun için, fıtratımızdan ve yaşadığımız ortamdan kaynaklanan farklılıklarımızı bir zenginlik kabul ederek millî hedeflerimiz etrafında bütünleşmeliyiz. Hepimize düşen görev, sevgi-saygı-hoşgörüye dayanan bir kaynaştırma ortamında milletimizin bütününü buluşturmaktır. Millî şairimiz Mehmet Âkif’in dediği gibi:
Girmeden tefrika bir millete düşman giremez
Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.
Milli Mücadele’nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Tarihimizin bu önemli dönüm noktasını 101. yılında, Yüce Atatürk’ün bize emanet ettiği son Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar birlik ve bütünlük içinde yaşatma azim ve kararlılığı içinde kutluyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadele'yi Samsun’dan başlatan ve zaferle sonlandıran, bu aziz vatanı bize yurt olarak armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tarihimizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı
coşkuyla kutluyorum...