Fikirlerini ve Hayallerini Harekete Geçir

İnovasyon anı, yetenekli ve motive olmuş insanların fikirleri ve hayalleri üzerinde hareket etme fırsatı aradıkları önemli bir andır. W. Arthur Porter. Fikirlerinizi ve hayallerinizi harekete geçirin Endüstri 4.0 milyonlarca insana fırsat sunuyor. Bari bunu kaçırmayalım.

Endüstri 1.0, Endüstri 2.0, Endüstri 3.0 hepsini kaçırdık Endüstri 4.0 treni kaçmasın. Teknolojik gelişmelerin en çok etkilediği alanlardan birisi de endüstridir. Her teknolojik yenilik doğrudan endüstriyel alanda etkisini göstermekte ve üretim alanında hızlıca yayılmaktadır.

İnovasyonun, ekonomik anlamda büyümenin üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Üreticilerin sağlamış olduğu katma değerin büyümesi, işletmelerin elde edeceği kazanımlar ve işletmelerin katma değer elde edebilmesi için Ar-Ge ve inovasyon uygulamalarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Ar-ge ve inovasyon işletmelerin ihtiyaçlarını ve sorunlarını iyi bir şekilde tanımlayarak bunlara yönelik araştırmalar yapmakta ve ürün ve hizmetin temin edilmesini amaçlamaktadır.Dördüncü sanayi devriminde arge ve inovasyonun önemi daha çok ön plana çıkıyor.

Microsoft şirketinin kurucu ortağı, öz sermayesi 112. 8 milyar $ olan dünyanın en zengin iş insanlarından Bill Gates; tarihte daha önce, bu kadar kısa süre içinde, hiçbir inovasyon bu kadar kişiye vaatte bulunmadı diyor.

İnovasyon fırsatlar sunuyor yeter ki fikirlerinizi ve hayallerinizi hayata geçirin. Zirveye doğru yolculuğa başlarken, Navigasyon ( yol bul ) cihazına İnovasyon yazmanız yeterli. Zirveye vardığınızda katma değer ürün çıktısı sizi karşılıyor olacak. Sizi pazarlama satış bölümüne götürecek. Bu bölümden sonra keyif terasına geçeceksiniz. Zirveden aşağıya doğru manzarayı keyifle izleyebilirsiniz.

David O. Adeife; Asla rekabet etmek için yenilik yapmayın, oyunun kurallarını değiştirmek için yenilik yapın diyor.

Zirveye çıkan oyunun kurallarını değiştiriyor. Dünyanın düzeni artık o kurallar çerçevesinde şekilleniyor. Kuralları belirleyenler aynı zamanda rekabet şartlarını da ortaya koyuyor. Kurallar kitapçığının içindekiler bölümünü Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları belirliyor.

Tüm başarılı insanların ortak noktası olan tek şey başarılı olmalarıdır, bu nedenle başkalarının başarı stratejilerini kopyalamak için zaman kaybetmeyin. Seth Godin…

Mezopotamya olarak adlandırılan Dicle ve Fırat nehirleri arasındaki alan, tarihte görülen ilk kentsel yerleşimin bu bölgede olması sebebiyle medeniyetin beşiği olarak bilinir. Bu bölge, genelde yakın doğu veya orta doğu olarak da adlandırılır.

Mezopotamya bölgesinin tarihi, günümüzde bu bölge ve civarında bulunan Mısır, İran, Suriye, Ürdün, İsrail, Lübnan, Körfez ülkeleri ve Türkiye gibi devletlerin tarihinden ayrı olarak düşünülemez. 

Medeniyet doğudan çıktığı için doğu kültürü bununla övünür. Batı medeniyete sonradan kavuşmuş olsa da çağın gereksinimlerine ayak uydurmayı başarmıştır. Batı medeniyeti 1760’lı yıllarda başlayan birinci sanayi devrimiyle birlikte medeniyetin merkezine oturmuştur.

Doğu medeniyeti batıyı görmezden geldikçe batı medeniyeti dördüncü sanayi devrimine kadar kendisini yenileyerek gelmiştir. Doğu kültürü batı kültürünün başarı stratejisini “ kopyalamak” yerine kötülemeyi tercih etmiştir. Endüstri 4.0 tüm insanlığa eşit fırsatlar sunuyor. Başkalarının başarı stratejilerini alıp kendi başarı hikâyemizi yazabiliriz. Fikirlerimizi, hayallerimizi harekete geçirmenin tam zamanı Ar-Ge + İnovasyon = Katma değer ürün çıktısı zaman kaybetme lüksümüz yok…