Dr. Zülfikar ÖZKAN

Avukat - Yazar - NLP Trainer

zulfikarozkan@hotmail.com

Kullandığınız Sözler Sizi Yıpratıyor mu Yoksa Zenginleştiriyor mu?

"Özür dilerim," diyebilmek, güçlü olmanın en kesin işaretlerinde biridir.  Karşımızdakilere, onların ruhsal durumuna karşı duyarlı olduğumuzu   gösterir. "Özür dilerim" sözünün sınırsız tedavi etme onarma gücü vardır." diyor Leo Buscaglia

Dil, konuşma, anlaşma, iletişim, düşünme ve kültür oluşturmak için vardır. Dil kusurlu olursa bunların hepsi kusurlu olur. Yüksek bilinçli mutlu insanlar, akıllarını ve vücutlarını tam ve doğru olarak kullandıkları gibi, dillerini de tam ve doğru olarak kullanırlar. Bu yöntemle ruhsal gelişmelerini hızlandırabilir, kendilerini daha iyi hissedebilir ve daha mutlu olabilirler.

Stresli olduğumuz zamanlarda zihnimizdeki negatif düşüncelerin sayısında artış olur. Korku, panik, intikam alma, öldürme, bir yakınının vefatı gibi negatif düşünceler aklımıza gelir. Negatif düşünceler artarken sevgi, şefkat, yardımseverlik gibi pozitif düşünceler azalır. Başka bir ifadeyle gergin haldeyken dilimizde olumsuz sözler dolaşır.

Birisi bize iyilik yapmışsa pozitif düşüncelerimiz, kötülük yapmışsa negatif düşüncelerimiz artar. Bu iyilik dil ile de olur. Kullandığımız dille başkalarının pozitif veya negatif düşünce üretmesine sebep olabiliriz. Bu sebeple nasıl bir dil kullandığımızın farkında olmalıyız.

 

Kaynak: Zülfikar Özkan, Beynin Mutluluğa Ayarlanması