Dr. Sakin ÖNER

Eğitimci

Her Yıl Seni Yeniden Keşfediyoruz

Aziz Atatürk fani varlığının aramızdan ayrılışının üzerinden 84 yıl geçti. Her yıl seni yeniden keşfediyoruz. 

Üç kıtadan arta kalan imparatorluk mirasından Göktürk devletinden sonra TÜRK adını taşıyan ikinci devleti kurdun. Padişahın kulu olan Türk milletini Allah’ın kulu ve devletinin onurlu bir vatandaşı yaptın. Üç kıtadaki imparatorluk coğrafyasında büyük acılar çektikten sonra Anadolu yaylasında buluşan Türk insanından imtiyazsız ve sınıfsız kaynaşmış bir millet oluşturdun. Yeni Türk devletini dünyanın saygın devletleri arasına soktun.

Son iki yüzyılın padişah, devlet adamı ve aydınlarının modernleşme ve milliyetçilik yolunda attıkları adımları da göz ardı etmeden bir sistem bütünlüğü içinde çağdaş bir devlet kurdun. Her alanda devrimler yaptın. Cumhuriyeti emanet ettiğin Türk gençliğine de muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmayı hedef gösterdin. 

Sen bütün çağdaşın olan liderlerden farklıydın. Bu yüzden Lenin, Mao, Hitler, Mussolini, Franco, Churchill, Gandhi unutuldu. Ama senin adın ve sevgin 21. Yüzyılda da eskisinden daha güçlü olarak yaşamaya devam ediyor. İnanıyorum ki, senin adına ve hatırana saygısızlık yapanlar da yaşadıklarını gördükçe büyük haksızlık yaptıklarını anlayacak ve pişmanlık duyacaklardır. 

Büyük Atatürk! Fani varlığın bugün toprak oldu, en büyük eserim dediğin Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Ruhun şad, mekânın cennet olsun. 

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!