Dr. Zülfikar ÖZKAN

Avukat - Yazar - NLP Trainer

zulfikarozkan@hotmail.com

İşe Yaradığını Hissedenler Çabuk Çökmezler

Hayatına değer katacak bilgeliğe ulaş. Sana bahşedilen en değerli hediyeyi, içindeki yeteneği, gücü dünyaya gösterme şansını ziyan etme. Unutma farkına varılmamış beceriler acıya dönüşür. Hayat yolculuğundan keyif alacak bilgeliğe sahip ol. Amacın doğrultusunda yaşa. Hayatın amacı, olman gereken insan olmaktır. 

“Tanrı'nın size en büyük hediyesi, sınırsız potansiyelinizdir. Tanrı'ya verebileceğiniz en büyük hediye, bu potansiyeli sonuna kadar kullanmanızdır." Bu potansiyeli kullanmanız için unvana gerek yoktur… 

Bitkilerden insanlara kadar hayatın amacı, gelişmek, ilerlemek, büyümek ve bir iz bırakmaktır. Peygamberimiz "Fakirlik küfre yakındır!" buyurmuştur. George Bernard Shaw da bunu son derece güzel ifade etmiş: “Fakir olmak günahtır.” Günahın gerçek anlamı da hayatın büyüme ve gelişme olduğu anlayışıyla uyum içimde yaşamamaktır (James Arthur Ray, Bolluk Yasaları, s. 34- 37). 

Bilge olmak için unvana gerek yoktur. Şu an hayatta olan her birimiz, her gün işe gidip kapasitemizin en iyisini ortaya koyabilme gücüne sahibiz.  Unvanın sağladığı nüfus çok hızlı şekilde elden kaçabilir. İnsan oluşumuzdan kaynaklanan doğal liderlik ve bilgelik, unvanla gelen güçten daha büyüktür. Bu güç uyku halindedir. Bu gücü uyandırabildiğimiz kadar insan oluruz. 

İnsan olarak çok önemli parçan olan iç gücüne sahip çık. Bunun için unvana ihtiyacın yoktur. Aklını kullan. Unutma ki Allah azabı (huzursuzluğu), akıllarını kullanmayanların üzerine kor Yunus, 100).

Hayatta yapabileceğiniz en huzur verici ve sonuç getirici çalışma, aklınızı kullanmak ve bilinciniz üzerinde çalışmaktır. Bu dünyada bu çalışmadan daha önemli bir şey yoktur. Kendine yatırım, yapabileceğin en iyi yatırımdır. 

Başkalarını kazanmak için kendini kaybetme! Kendini ziyan etme, inşa et…