Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

İki Arkadaş

Mutluluk ormanında yaşayan iki arkadaş seyahate çıkmaya karar verdiler. Aynı zamanda komşu da olan tavşan teyze bayan HOP-HOP la, zıplayamayan Kaplumbağa bayan YAVAŞ yola çıkmak üzerelerken hop -hop teyzenin torunu ZIP    ZIP    da onlara katıldı. Programladıkları gibi zıplayamayan kaplumbağa bayan Yavaş'ın evine gittiler. Eve uzun zamandır girilmediği için daha bakım, temizlik yapılmamış, çok kirli bir eve girdiler. Hep beraber biraz temizlediler, sonra oturup sohbet ettiler, müzik dinlediler. Sonra da uyudular.

Ertesi günü uyandıkları zaman o kadar şaşırmışlar ki anlatılamaz. Çünkü hava öylesine bozuk öylesine bozukmuş ki kurşun asker jandarmalar denize girmeyi herkese yasaklamışlar. Deniz için evden çıkmış olan bizimkiler ne yapacaklarını düşünmüşler. Zıp Zıp Teyze araba gezisi yapmayı teklif etmiş. Hep beraber önce eve uğramışlar, deniz malzemelerini bırakmışlar sonra hep beraber durağa gidip araba beklemişler. Arabaya binmişler, oturmuşlar, son durakta inmişler.

O arada telefon etmek isteyen Bayan Yavaş telefonunu bulamamış. Aramışlar sormuşlar, aramışlar sormuşlar, yok, yok, yok! Bindikleri arabanın şoförü olan Ayı Yaman ile konuşmuşlar. Arabadan da çıkmamış. Kaldıkları evin olduğu yere gelince Hop Hop Teyze minibüsçü ile konuşmak için durakta beklemiş. Zıplayamayan teyze Yavaş o kadar yorgunmuş ki kara kara eve nasıl gideceğini düşünürken gözü manavın çırağı Kedi Beşir'in motoruna takılmış. Birkaç şey alan Bayan Yavaş Kedi Beşir'e rica etmiş. Paketlerle beraber o da motora binmiş, eve gitmiş. Evin aşağı katında telefonu aramış ama bulamamış. Üst kata çıkmış büyük bir heyecanla.

Çünkü bakacağı başka yer kalmamış. Büyük bir heyecanla kapıyı açmış. Aman Allahım o da ne! Telefon yatağın üstünde duruyormuş. Çok sevinmiş, sevincinden havalara uçmuş. Hemen durakta bekleyen Hop Hop'a telefon etmiş. Aslında Tavşan Hop Hop ile Kaplumbağa Yavaş'ın arkadaşlığı uyumsuzluğun uyumudur. Burada bağlayıcı faktör katıksız sevgi oluyor. Sevgi öylesine faydalı bir duygu ki hastalıkları iyileştirir, zorlukları kolaylaştırır, arkadaşlıkları birbirine bağlar. 

Bugünkü masalımız bu kadar. 

Onlar ermiş muradına, biz çıkalım tahtına.