Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Karga Şükrü ile Martı Dilber

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde deve tellal pire berber iken küçük kız dedesinin beşiğini tıngır mıngır sallar iken; biz bitmeyen masallar ülkesindeki mutluluk ormanına gidiyoruz.

Bu günkü masalımız Karga Şükrü ile Martı Dilbere ait,

Gazete dağıtıcısı Karga Şükrü birkaç haftadır Martı Dilberin yuvasının önüne ısrarla yanlış gazete bırakmaktadır. Her gün aynı yanlışlığın ısrarla yapılıyor olması Dilberi çok kızdırmaktadır.   

Dilberin öfkeli tavırları Şükrü’nün çok hoşuna gitmektedir. Sonunda Karga Şükrü Dilber’e âşık olur. Dilberde kayıtsız kalamaz. Böylece  arkadaşlık yapmaya başlarlar. Martı Dilberin tüylerinin kar gibi ve yumuşacık pırıl pırıl olmasına rağmen Karga Şükrü temizliğine dikkat etmediği için etmediği için pis pis kokmaktadır. Bütün kargaların sevdiği gibi Karga Şükrü de çöp yemeği sevmektedir.                                                                           

Ne kadar yıkanırsa yıkansın tekrar tekrar karga arkadaşlarıyla beraber olunca çöp yeme partilerine katılmakta ve onlara uymaktadır. Martı Dilber yalnızken ayrılık kararı almayı ve bunu ilk buluşmalarında söylemeyi düşünse de bunu bir türlü yapamamaktadır. Çünkü Dilber Şükrü’nün temiz kalbini ve kendisini ne kadar çok sevdiğini bilmektedir. Bu sorunu halledemedikleri için ormanın kralı ve yöneticisi olan Aslan Güçlü ye giderler... 

Kral Güçlü ikisini de ayrı ayrı dinler ve şöyle bir öneride bulunur. Karga Şükrü arkadaşları ile çöp partilerine gitmeyeceğine dair söz verecek Martı Dilber ise Karga Şükrü’den ayrılmayacağına dair söz verecekti. Bir süre böyle yaşayacaklardı. Verdiği sözü kim bozarsa birbirlerinden ayrılacaklardı. İki tarafta verdiği sözü tuttukları için   Kral Güçlünün himayesinde Mutluluk Ormanında büyük ve güzel bir düğünle evlendiler.

Onlar ermiş mutluluğa, masalı okuyanlar sevinsin dinleyenler beyaz güvercin uçursunlar diye…