Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Ördek Hesna

Bir varmış bir yokmuş, çocukların derdi çokmuş. Çünkü ormanda yaşayan çocukların hiçbirinin babaannesi ananesi yokmuş. Bu yüzden çocuklar mahsun ve üzgünmüş. Hepsi masal dinleme arzusu ile yanıyorlarmış. O aralar ormana dışarıdan bir aile taşınmış. Herkes merak içindeymiş bu taşınanlar kim diye. Meraklı komşu yeni komşusuyla tanışmak istiyormuş, erken davranan Serçe Melahat komşunun evine gitmeye karar vermiş. Ormandan bir demet kır çiçeği toplamış. Demeti gagasına alarak komşunun kapısına bırakmış ve kapıyı çalmış. İçeriden bir cevap gelmiş;

-Kapı açık girin!

Serçe Melahat bir an durdu, şaşırdı ve içeri girdi. Bir de ne görsün ak saçlı bir nine oturmuş fasulye ayıklıyor. Kapıya bıraktığı demeti getirip ninenin önüne bırakmış.

-Hoşgeldiniz ninecim. Ağaç apartmanımızın bir dalında da benim yuvam var yani komşuyuz. Sizi gördüğüme çok sevindim.

-Ben de seni tanıdığıma çok memnun oldum, ben Ördek Hesna'nın manevi annesiyim. O şimdi okulda ben de yemek hazırlıyorum.

-Ördek Hesna ne kadar şanslı. Sizin gibi bir annesi var. Siz ona kim bilir ne kadar güzel masallar anlatıyorsunuzdur.

-Olmaz mı her akşam bir tane.

-Bizim ormanın çocukları masala hasret. Kiminin ninesi yok ömrü bitmiş. Kimi de ormandan çok uzakta. Bu yüzden masala hasrettir hepsi. Sizin masalınızı onlar da duysalar çok mutlu olurlar.

-Ben anlatırım da nasıl herkes duyacak ki?

Serçe Melahat vedalaştıktan sonra uçarak ormanın kralı ve yöneticisi Aslan Güçlü'ye giderek durumu anlatmış. Aslan Kral Güçlü de buna nasıl çare bulacağını düşünüp durmuş. Serçe Melahat'e;

-Hemen mutluluk ormanında toplantı yaptığımız meydana gidin. Oradan bir mikrofon isteyen ve iki gün önceden bütün çocuklara saat 8 de yatakta olmalarını, masal dinleyerek uyumalarını tembihleyelim.

Serçe Melahat bunu duyunca çok sevinmiş ve Aslan Kral Güçlü'nün söylediklerini ormanın tek kafesi olan Mutlu Kafe'nin müdürüne söylemiş. Müdür Porsuk Ördek Hesna'nın evine giderek mikrofon sistemi kurmuş.

O zamandan sonra ormanda bir hareketlilik başlamış. Masalı kim nerede nasıl anlatacak diye dedikodular almış yürümüş.

Masal saati gelince bütün orman çocukları yataklarına yatıp ak saçlı ninenin anlatacağı masalı beklemeye başlamışlar. Ak saçlı nine;

-Sevgili çocuklar ben size her akşam bu saate masallar anlatacağım. Bu akşam ise bulmaca sorarak başlayacağım.  'Sıcak evin direği tıp tıp eder yüreği' bilin bakalım bu nedir çocuklar. Bir dahaki masalda cevabını bekliyorum.

Sevgilerimle.