Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Deve Mıstıkla Fil Bahri

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde çölde yaşayan   bir deve ailesi varmış. Bu ailenin Mıstık adında çok sevimli bir çocukları varmış.

Mıstık sevimli olduğuna güvenip tembellik yapar ve devamlı uyurmuş. Ama görev verildiği zaman kuş gibi hızlı hızlı gider gelirmiş .Okullar tatile girerken     herkes

karne almış. Mıstığın karnesi pekiyi ve yıldızlarla doluymuş. Ailesi ona çok hoşuna gideceğini tahmin ettikleri bir hediye hazırlamışlar. Bu hediye Mutluluk ormanında bir hafta kamp yapmakmış. Mıstık buna o kadar çok sevinmiş ki anlatılmaz. Mıstık Mutluluk ormanının kapısına gelince kapıda bekleyen karşılama heyetini gördü. Hepsinin ellerinde pankartlar vardı ve üzerlerinde hoş geldiniz yazısı ile birlikte misafir edecekleri çocukların isimleri vardı. Mıstığı misafir edecek olan çocuk fil Bahri idi.

- O sırada şöyle bir anons duyulmuş Fil Bahri arkadaşı deve Mıstık'ı arıyor. Misafirlerini alan orman sakinleri Mutlu kafeye gidip orada hayır yaptıracaklar. Misafirlerine ne yediklerini, alerjileri olup olmadığını, hangi sporla uğraştıklarını öğrenin diyerek anons sone erdi. Fil Bahri misafir edeceği deve Mıstık ile Mutlu kafeye gitti. Ormanın yöneticisi Aslan Kral kısa bir konuşma yaparak gelen misafir hayvanlara hoş geldiniz dedi. Herkes kalacağı eve gitti. Fil Bahri'nin annesi o gün yemek olarak saman yemeği hurma salatası hazırlamış ve üstüne de karpuz pastası ikram etti. Ertesi gün sabah kamp programını buldular. Programa uymak isteyenler Mutlu kafede buluşacaklardı.

İlk gün çevreyi tanımak adına ormanda bir gezi düzenlenmişti.  İkinci gün satranç müsabakası vardı. Bu müsabakaya katılanlar arasında deve Mıstık ve fil Bahri de vardı. Bu müsabakayı deve Mıstık kazandı.

Mıstık her akşam cep telefonuyla ailesini arayıp konuşuyor ne kadar çok eğlendiğini anlatıyordu. Bu günde yapılan aktiviteyi anlattı.

Yarışmayı kazanarak ödül aldığını da sözlerine ilave etti.  Yarışmayı kazanınca ormanın yöneticisi kral Aslan fil Bahriye Mutluluk ormanını tanıtan anlatan resimli bir kitap hediye etmişti.

Her günü güzel ve mutlu geçiren deve Mıstık ormandaki son günü gelince çok üzüldü. Bulunduğu ortama alışmış ve sevmişti. Bir sürü de dost edinmişti. Herkese çok teşekkür etti. Mıstığın ailesi de Ev sahibi fil Bahriye hanıma teşekkür etti. Karşılıklı birbirlerini davet ettiler

Deve Mıstık ormandan topladığı taze meyveleri, anne filin eliyle yaptığı “fil beğendi” pastasını kendi ailesine götürdü. Böylece fil ailesi ile deve ailesi arasında bir dostluk köprüsü

kurulmuş oldu.

Böylece deve MISTIK harika bir tatil yapmış arkadaş edinmişti.    Bu günkü masalımız bu kadar...

   

Sevgili masal severler sizlere bir duyurum var.

Akıl fikir yayınevinden "Yamalı Bohçadan MASALLAR "Kitabım

Çıkmak üzere  

 

İLETİŞİM: AKIL FİKİR YAYINEVİ