Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Karga Mahmut

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde deve tellal pire kuaför iken armudu taşlayalım masala başlayalım. 

Mutluluk ormanındaki ağaç evlerden birine bir karga ailesi taşınmış. Bu üç kişilik aile ormanda yaşayanların hiç görmedikleri kadar huysuz ve şımarıklarmış. Bir tane çocukları varmış. Baba karga Mahmut evde terör estirdiği için gürültüleri eksik olmazmış. Baba karga Mahmut’un ayağına diken batmış. Doğru evine koşmuş ve seslenmiş… 

- Sümbül Sünbül ayağıma diken battı gel de birlikte çıkaralım anne karga Sümbül hanım hemen gelmiş uğraşmışlar, uğraşmışlar, uğraşmışlar dikeni çıkaramamışlar. Karga Mahmut o' canı yanmasına rağmen orman hastanesine veya bir doktora gitmekten korkuyormuş. Çünkü küçükken çok yaramaz olduğu için korkutmak amacıyla annesi "seni doktora götürürüm o da sana kocaman bir usluluk iğnesi yapar" diyormuş Mahmutçuk o kadar korkarmış ki yaptığı yaramazlığı bırakırmış. Mahmut büyüdüğü halde bu korkuyu atamamış (Burada annelere küçük bir mesajım var. Lütfen çocuklarımızı herhangi bir şeyle korkutmayalım. Soralım anlatalım anlatmasına izin verelim onu dinleyelim) Kendileri uğraştıkları için diken daha derine gitmiş ayak şişmiş. Karga Sümbül Hanım kocası Mahmutla baş edemeyince doğru orman yöneticisi aslan güçlü ye giderek durumu anlatır. Aslan Güçlü karga Sümbülle kovuk evin olduğu ağacın altına gelirler. Aslan Güçlü öfkeyle öyle bir kükrer ki bütün orman korku ile titrer. Bu kükreme aslan kralın çok kızdığı zaman çıkardığı kükremeydi. 

Karga Mahmut koskoca Mutluluk Ormanının yöneticisinin ne için evinin önüne geldiğini anlayınca kovuktan başını çıkararak

-Tamam, tamam söz doktora gitmeyi kabul ediyorum diye seslenmiş. Aslan kral Güçlü ben de sizinle geliyorum deyince karga Mahmut paşa paşa hastanenin yolunu tutmuş. Hastanede nöbetçi doktor ayı Korkmazdı karga Mahmudu hemen acile aldılar hiç iğne yapmadan dikenin yaptığı yarann üzerine -fıs ,-fıs sıkıp uyuşturdular biraz beklettikten sonra hiç acıtmadan dikeni çıkarttılar.

Karga Mahmut önce eşinden sonra kral Güçlü den özür dilemiş ve artık hastaneden doktordan korkmayacağına dair söz vermiş. 

Bu günkü masalımızdan alacağımız ders hastaneden ve doktordan korkmamak olmalı onlar bizi iyileştirmek için varlar.

Masalımız burada sona eriyor. 23 NİSAN TÜM ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMI KUTLU OLSUN HER GÜNLERİ BAYRAM MIŞ GİBİ SEVİNÇLE DOLSUN.