Türkiye, Kıbrıs’tan Neden Vazgeçmez?

Öncelikle şu gerçeğin altına çizmek gerekirse; Kıbrıs konusuna, ‘’Milli Dava’’ niteliğini Türk Milleti vermiştir. Dolayısıyla bu tarihi gerçek, Türkiye’nin Kıbrıs’a olan ilgisinin temelini teşkil eder.

Mutluluk Kararı

Birçok insan, mutluluğun kişinin ancak iyi şeylerle karşılaşması sonucunda elde edilecek bir duygu olduğuna inanıyor. Bu kişiler mutluluğun insanın kontrolünde olmadığını düşünüyor.

“Biz Koşu Bittikten Sonra da Koşan Atlarız”

“ Övemem, kendi yaşamının seyircisisin . Yeremem, davranışlarının kaynağı gerçek. Anımsayamam, ya tam varsın ya tam yok. Tutamam, hiçbir yerde bütününle değilsin.” demiş ya şair Celal Sılay; senin için demiş.

Vatan, Anavatan Sevgisi…

Hüseyin dayı’yı tanıdığımda 25 yaşındaydım. O ise; 60-65 yaşlarında bir mücahitti… 1974’deki Kıbrıs muharebelerinde en ön saflarda görev alan, genç mücahitlere örnek olan cesur yürekli bir Türk Mücahidiydi…

Şehitlerimiz Zeytin Fidanlarında yaşayacak

Zaman ne de hızlı geçiyor. Daha dün gibi hatırladığım 25 Mart 1985 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Gebze Gazetesi, bu günlerde 34.Yılını doldurmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.

Türkçenin Mart Havası

“Hayâtını Türk irfânına adayan, münzevî ve mütecessis bir fikir işçisi...”  Kendini bu sözle târîf eden büyük muharrir, mütercim ve mütefekkir Cemil Meriç (1916-1987), Türkçenin değişme hızı hakkında şöyle bir benzetme yapmıştı:

İbâdet Dili - 4

Türklerin İslamiyet’le ilişkileri Hazret-i Muhammed (sav) Efendimiz döneminde başladı. İslam’ın ilk kadın şehidi Sümeyye Bint Habbât (radyallahu anha) aynı zamanda ilk kadın sahâbelerdendi ve Türk asıllıydı. 615 yılında Ebû Cehil tarafından şehid edildi. 

Ey Güzel İstanbul! Öyle mi Gerçekten?

‘’Ey Güzel İstanbul, Sen Bir Ömre Bedelsin’’ demişti;

Atatürk’ün Cuma Namazındaki Ezana Hayranlığı

Tanbûrî,bestekâr,hâfız ve hattat Kemal Batanay anlatıyor: (Müridoğlu Mehmed Kemaleddin, 1893-1981).

Beklenti Sistemi ve Değişik Olanın Çekiciliği

İnsanlar kendilerini yeni olanın heyecanına kaptırırlar. Yeni olan, beyinde dopamin şarjı oluşturur. Değişik olan çekicidir.

Özgürlüğün Değeri…

An gelir yere göğe sığdıramazsın kendini! Düşüncelerin duygularına yenik düşer, uçar gidersin başka diyarlara…     İnsanın gönül sesi bir kez çağıldamaya görsün!

Regaib Kandili

Cenab-ı Allah’ın lütuf ve ihsanı ile ebedî saadetlerin müjdecisi olan üç aylara ulaşmış bulunuyoruz. Mübârek Regaib Kandili’ni bu gece idrak edeceğiz.

Bir Yeni Akit lazım

20 Ocak 2018 tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekatı, "meşru müdâfaa hakkı" çerçevesinde bugün de devâm ediyor.

Henrik İbsen’in Bir Bebek Evi

Norveçli Yazar Henrik Ibsen’i (1828 - 1906) Yaban Ördeği ve Peer Gynt adlı eserlerinden tanıyorum. Tiyatroda sahnelenmişti yıllar önce. Belki de 40-50 yıl falan olabilir.

Bir Propaganda Malzemesi Olarak Tarih

Öncelikle 59 günlük bir sürede örnek bir operasyonla ve az hasar, bol beceriyle Zeytin Dalı Harekâtı ’nı icra eden Türk Ordusu ile son vuruşmanın olacağı Afrin Merkezi ’ni PYD / YPG unsurlarının 4-5 gün önceden boşaltmasını sağlayan Türk Diplomasisi ’ni başarılarından ötürü tebrikliyorum.

Hasan Celal Güzel’in Ardından

Adı ve soyadı ile  güzel bir insan   adam gibi adam Hasan  Celal Güzel’in ardından.

İbâdet Dili - 3

İslâmiyet’te tartışılmayan, açıklığa kavuşturulmamış, kesin hükme bağlanmamış hiçbir mesele yoktur. Ancak bâzı meselelerde binlerce âlimin, bazı meselelerde ise onlarca âlimin ittifakı vardır.

Öyle Bir Dünyada Yaşıyoruz ki!!!

Birimizin kutsalı, diğerimizin normali. Birimizin acili, diğerimizin gereksizi.

Çanakkale ‘’Kan Çanağında Yazılan Destan’’

‘’ Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sessizlik içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçikle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat, rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır. (Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK)’’

Beynimizi Tam Kapasiteyle Nasıl Çalıştırabiliriz?

İnsanoğlu dünyada beyin kapasitesinin % 100'ünü kullanmayan tek varlıktır.