Yargıtaydan Anılar

Dr. Suat Bertan anlatıyor. Sultan Beyazıt padişahken Osmanlı imparatorluğunun başşehri Bursa da, Bursa kadısının bir kararı var, ibrete şayandır.  

Hakim Kazım Akdoğan Anlatıyor

Bir adam karısına boşanma davası açmış. Hakim davalı kadına sormuş, davalı kadın demiş ki: ”efendim kocam haksız, hakim kocaya sormuş niye dava açtın? 

Yine Kahraman Koç Anlatıyor

Bir tahliye işi, mahkemesi İstanbul Sulh Hukuk, davacısı genç bir hanım, ticaret yüksek okulunu bitirmiş, bizzat çalıştırmak için lokantanın tahliyesini istemiş, davalı ihtiyacı yok, tecrübesiz olduğu için lokanta işletemez der.

Yargıtaydan Anılar

Kahraman Koç anlatıyor; Bir gün öğleden sonra odamda çalışırken bir zat geldi. Kahraman beyi arıyorum dedi.

Fıkramsı /Mizahımsı Espriler

* Temel sigarasını bir metre uzunluğundaki ağızlığa takıp içiyormuş. Neden?  - Doktoru sigaradan uzak durmasını söylediği için.  * Temel her gece yatmadan önce ayaklarına böcek ilâcı sıkıyormuş. Niçin? - Ayaklarında karıncalanma olduğu için.

Unutulmayan İnsanlar…

Dünyada insanlar vardır bir sözleriyle meşhur olurlar. İnsanlar vardır, çok çalışırlar, çok şey üretirler ancak adlarını, sanlarını kimse bilmez. Dedem Bilge Kağan derki, Ey Türk milleti üstte mavi gök çökmedikçe, alta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir. Ey Türk titre ve kendine dön. Bu söz onu unutulmaz yapmıştır.

Türk Milletinin Sorumluluğu

Türk Milleti Orta Asya’dan Anadolu’ya geldikten sonra Hıristiyan milletlerin fitnesi durmamış ve günümüze kadar devam etmiştir. Haçlı seferleri, yüzyıl savaşları hep Müslüman Türk Milletinin üzerine yapılmıştır. 

Güneydoğu Kuşağında Türkiye…

Günümüzde evrensel düzeyde etkinliğe ve otoriteye sahip güçlü sanayi ülkelerinin mevcut otorite ve etkinliklerini koruyup sürdürülebilmeleri önemli ölçüde dünya petrol rezervlerinin ve petrol ürünleri üretiminin doğrudan ve dolaylı şekilde kontrolleri altında tutulmasına bağlıdır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gerçeği

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’muz en az bin yıldan beri Anadolu’muzun Türkleşmesinde büyük rol oynamış, büyük fikir ve ilim adamları büyük şairler ve liderler yetiştirmiştir. Bunları genç nesillere tanıtmak boynumuzun borcudur.

Ortadoğu’da Çıbanbaşı “İsrail”

Yahudiler Ortadoğu’ya yerleşti yerleşeli bütün dünyanın huzuru bozuldu. Gün geçmiyor ki gazeteler, televizyonlar İsrail’in yeni bir tecavüzünden bahsetmesinler. Kapitalist Yahudilik âleminin beslediği, desteklediği bir avuç İsrail ordusu, kabına sığmamakta ve her türlü melanetleri yapmaktadır.

Vatandaş Türkçe Konuş…

Türk milletinin varlık sebebi olarak kabul ettiğimiz güzel Türkçemizin nasıl ve kimler tarafından yozlaştırıldığını araştırıp sizlere bu konuda bilgi sunmak istedim. Öz Türkçe diye uydurukça kelimeleri dilimize yerleştirmeye çalışanlar kimlermiş biliyor musunuz? Türkiye’de yıllarca beynelminelci geçinen yazarlar, üniversite hocaları ve onların yardakçıları!

Türkiye’de Laiklik ve Laikler…

Laiklik hem yanlış anlaşılmış hem de yanlış anlatılmıştır. Kimileri laikliği dinsizlik olarak nitelemiş kimileri de laikliği şahıslara indirgemiştir. Bir kere laiklik kesinlikle dinsizlik değildir. Çünkü laiklik şahıslara indirgenemez, devlet laik olur. Yönetim şeklini laik düzene göre kural koyan devletlerdir. Şahıslar bu konuda kural koyamazlar.

İçi Başka Dışı Başka İnsanlar…

Son zamanlarda gelişen olaylar karşısında insanların tavır ve davranışları bu yazıyı yazmama sebep olmuştur. Müslüman görüntüsünde dindar geçinen insanlar var! İçi kapkara, dışı sapsarı bu insanlardan korkmak ve uzak durmak gerekiyor. 

Yağcılık ve Yalakalık Üzerine…

Yağ çok değerli bir besin kaynağıdır, çok çeşitleri vardır. Tereyağı, zeytinyağı, fındık yağı, çiçek yağı, margarin yağları v.s. Bu yağları üreten ve satanlara da yağcı denir. Hatta bu sebeple soyadı yağcı olan vatandaşlarımız vardır. Bunlar alın teri ile üretime katkıda bulundukları için saygı duyulan insanlardır.

Vahşi Kapitalizm ve Dünya Düzeni…

12 Eylül 1980 darbesi olmuş ve Türk milliyetçileri tutuklanmış cezaevlerinde işkencelere tabi tutulmuşlardı. Sistem intikamını ülkücülerden almıştı. O tarihte hangi zihniyettir bilinmez, bölücülerle Türk milliyetçilerini aynı kefeye koymuştu. İhtilalin esas gayesi, sistemin intikamını almak için vatanını seven gerekirse uğrunda ölebilmeyi göze alan Türk gençlerini yıldırmak ve sisteme uyan yeni bir gençlik, diskotek gençliği, ABD hayranı gençlik yetiştirmekti.

Köle Ruhlar…

Kölelik müessesesi kalkalı çok oldu. Artık köleliğin kitapta, kanunda yeri yok. Fakat ne yazık ki kitaptan kanundan kaldırdığımız köleliği hayattan kaldıramadık. Belki de bu insanın yaradılışın da var olan bir şey. Kime ne için olursa olsun, bazı insanlar itaat etmekten hoşlanırlar. Bunlar tıpkı eşya gibidirler, kendiliklerinden hiçbir reaksiyon göstermezler. Bagaj gibi, insanların emriyle bir yerden bir yere taşınırlar, giderler gelirler. Bu türlü yaratıklara acınır, çünkü ellerinden bir şey gelmez. Allah onları öyle yaratmıştır.

İnsan Hakları ve Hakkın Suistimali

İnsan haklarını incelemeden önce “ HAK “ kavramını açıklamak istiyoruz. Hak; kişiye ait olan varlık, doğru ve gerçek olan şey, adalet, insaf, doğruluk bir dava veya iddiaya gerçek uygunluk şeklinde açıklanabileceği gibi insanın insan olarak sahip olduğu ve başkalarının saygı göstermesi gereken maddi veya manevi şeyler şeklinde açıklanır.

Türkiye’nin İç ve Dış Düşmanlarına Karşı Alınması Gereken Tedbirler

Millet PKK’ya karşı alınan mevzii, tedbirleri kâfi görmüyor. Davanın kökten halli için (MAŞA)’ların değil (MAŞA)’ları himaye edenlerin maskelerinin indirilmesini bekliyor. Başımı yüzyıllarca geriye çeviriyorum, büyük bir millet hak ve adalete âşık bir millet olarak asırları aşmışız.

Değişmeyen Zihniyet

Türk inkılâbının başardığı en mühim meselelerden biri şarkın statik dünya görüşü insan telakkisi yerine, müspet, dinamik bir dünya bir hayat anlayışı getirmiş olmasıdır. Anadolu’daki milli hareketin başına geçen Mustafa Kemal Atatürk vatanı düşmanlardan temizledikten sonra Asyalı zihniyet ve fikirlerle amansız bir mücadeleye girişti.