Kıbrıs’ın Manevi Bekçisi Hala Sultan!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Larnaka’da Hala Sultan türbesinde belgesel çekerek, tarihe not düşüp zamana noterlik yaptık.

Türkiye’nin Tarihi Seçimi!

Türkiye bugün tarihi bir seçimi yaşayacak. 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanını bugün sandığa giderek belirleyeceğiz.

Ukrayna Galiçya Bölgesinde Türk şehitliği ziyaretçi bekliyor

1914-1918 Yılları arasında gerçekleşen Birinci Dünya Harbinin 100 yılı bitmek üzere. Birinci Dünya Harbinde Osmanlı devleti On cephede yedi devlete karşı çarpışıp, üç milyona yakın şehit verdi. Bu cephelerden birisi olan Ukrayna'nın Galiçya bölgesinde 8 bin Mehmetçik şehit oldu.

Destan Yazılan Şehitliklerimiz Tanıtılmalı

Anadolu'daki Yunan işgaline son veren büyük taarruz ve başkomutanlık meydan muharebesi Afyon, Kütahya illerinde Dumlupınar bölgesi Kocatepe, Çiğiltepe, Tınaztepe bölgelerinde gerçekleşti.

Gebzeli Ressam Sedat Alkan ile Halıcılık Sohbeti!

Tarihe canlı şahitlik yapmış insanlarımız var. Onların hayat hikayesi, sadece kendi hayat hikayeleri değil. Yaşadıkları dönemlerde ki belgeler çok önemlidir. Zamana şahitlik yapmış Gebze Cumaköy doğumlu Ressam Sedat Alkan ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Su Kaynaklarını Korumalıyız

Hayat kaynağımız suyun kıymetini biliyor muyuz? Su, hayattır. Su, medeniyet kültür ve her şeydir. Ab-ı Hayat olan can suyumuzun, ırmaklar, nehirler ve derelerimizin kıymetini biliyor muyuz?

Şehitlerimiz Zeytin Fidanlarında yaşayacak

Zaman ne de hızlı geçiyor. Daha dün gibi hatırladığım 25 Mart 1985 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Gebze Gazetesi, bu günlerde 34.Yılını doldurmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.

Hasan Celal Güzel’in Ardından

Adı ve soyadı ile  güzel bir insan   adam gibi adam Hasan  Celal Güzel’in ardından.

Milli Sanayi Hamlesi ve Erbakan Gerçeği!

Merhum Başbakanlardan, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefat yıl dönümüyle ilgili birçok toplantı ve etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden birisini de Saadet Partisi Gebze Teşkilatı düzenledi. Merhum Erbakan’ı anlattılar.

Aselsan’ın Önemi ve 43 Yıllık Tarihi

Gebze Ticaret Odası önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. Kıbrıs Barış Harekatında 14 yaşında bir gençtim.

İklim Değişikliği Üzerine!

Tehlikenin farkında mıyız? İklimler değişiyor ve ne yazık ki Türkiye çölleşiyor. Kış geçiyor, bahar ayları yaklaşıyor ama henüz ne Gebze’ye ne Kocaeli’ye kar yağmadı. Türkiye bu kışı doya doya yaşayamadı desek yeridir. 

Abdülhamit Han’ın Baş Danışmanı Osman Hamdi Bey

Sultan Abdülhamid Han’dan Osman Hamdi beye ilk belgeselcilerimizden olan Ziya Gökalp, 1930’larda herkes Abdülhamid’e hakaret edip Kızıl Sultan derken, “Kızıl Sultan değil, Gök hakandır” diyerek Abdülhamid’e sahip çıkmıştı.

Orhan Gazi ve Sığırlık Merası Yörükleri

Gebze Bölgesi, Orhan Gazi tarafından fethedilmişti. Osmanlı ile Bizans arasında geçen ve Maltepe savaşları olarak bilinen Palekanon Savaşı’nın bazı tarihi kaynaklarda Çayırova ile Gebze Eskihisar arasında ki bölgede gerçekleştiği, Eskihisar Kalesi’nin fethedilerek bölgenin Osmanlı toprağına katıldığı bilinmekte.

Üniversite Öğrencilerine Gebze Bölgesi Tarih ve Kültür Turu!

İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi İslami Araştırmaları  Kulübü. İSAR tarafından düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı  Gebze Bölgesi kültür gezisine rehberlik yaparak Gebze'ye vefa borcumu ödemeye çalıştım.

Türk Fındığı ve TÜBİTAK’a düşen görev!

Fındık sadece Giresun ve Karadeniz bölgesi için değil Türkiye için de çok önemli bir ürün. Bugün fındık üzerinde çeşitli oyunlar oynanıyor. Dünyada Türk fındığı marka olmasına rağmen, bugün fındık borsasını Almanlar elinde tutuyor.

Mendil Kültürü ve Mendillerin Dili

Mendilin de kültür mü olur diyeceksiniz? Bugün artık her şey sanal. Bir kullanımlık mendiller var. Peçete ve kağıt mendiller…

Cumhuriyetin Temelleri Kocaeli’de Atıldı

 Türk Basın Tarihi içinde Kocaeli Basını’nın ayrı bir önemi var. Türkiye’de renkli olarak şehirlerde gazete çıkarılan illerin başında Kocaeli gelir. İlk gazete Cumhuriyet öncesi Osmanlı döneminde Kocaeli adıyla ilimizde yayınlanmış önemli hizmet yapmıştır.

Hünkar Çayırı, tarihi seyir içinde nasıl yok oldu

Kocaeli Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Ercan Yamen ile 2018 yılının ilk günü Hünkar Çayırı’nı gezdik.