Amerika’nın İnsanlık ve Savaş Suçu Raporu

Amerika’nın İranlı bir komutanı, Irakta öldürmesi ile başlayan tartışma farklı şekilde konuşuluyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Yapılan yorumlar farklı şekilde devam ederken, 40 yıl önce Amerika’nın Saddam’ı İran’a saldırtıp milyonlarca Müslümanın öldürülmesine sebep olmasını, kullanımı bitince ise Saddam’ı yok edip Irak’ı yakıp yıkmasını hatırladım. Keşke bu yaşananlardan ders alabilseydik.

2019’dan 2020’ye Devri Alem

Eski ve yeni yıl, iki küçük kelime değil, içinde bir çok şeyi barındıran geniş ve büyük bir zaman dilimi.

İstanbul’da Türk Dünyası Zirvesi

Türk Dünyası Filmleri Gösterimi İstişare Toplantısı’nı, İstanbul’da Türk Dünyası Dernekleri ile birlikte Cumartesi günü Akgün Otel’de gerçekleştirdik.

Birleşmiş Milletler 2020’yi Farabi Yılı İlan Etti

Büyük Türk bilgini ve filozof Farabi’nin doğumunun 1150. yıl dönümü anısına Birleşmiş Milletler, 2020’yi Dünya Farabi Yılı ilan etti.

Yaşlılara Özel Sağlık Hizmeti Veren Tuzla Devlet Hastanesi Palyatif Servisi’ni Ziyaret Ettik

Tuzla’da gazetecilik yapan Mükremin Özkaya arkadaşımın rehberliğinde Tuzla’yı gezip yakından tanıma imkanı buldum.

Havadan ve Karadan Kocaeli Sahilleri

Dilovası ve Gebze sahillerinde orman ve yeşillik yok edilip deniz dolduruluyor.

Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim

Kültürümüzü Yaşatalım Çevre ve Doğayı Koruyalım. Çocukluk yıllarımızı yaşamak ve geçmişe yolculuğa çıkmak için sonbaharda köylerimiz çok daha güzel, sakin ve sessiz olur.

Türkiye Cumhuriyeti Kocaeli’de ilan edildi

Milli Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması üzerine, 29 Ekim 1923 de kuruluşu tüm dünyaya ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, 29 Ekim’den 9 ay önce 16 Ocak 1923 de Kocaeli İzmit’te, Atatürk tarafından basın ve kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Tarihten Ders ve İbret Almalıyız

Kazakistan’da Stalin tarafından katledilen Kazaklar anısına yapılan müzede, belgesel çekerken acı ve korkunç vahşeti yeniden yaşadık.

Kazakistan’da Örnek Alınacak Bir Üniversite

Adını dünyaca tanınan Farabi’den alan Kazakistan’ın en önemli üniversitesi El Farabi’nin eğitim yılı açılışına, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Heyeti olarak onur konuğu olduk. Birleşmiş Milletler tarafından 2020 Dünya Farabi Yılı ilan edilmesi dolayısı ile birçok etkinlik yapılarak Farabi’nin daha iyi tanınması sağlanacak.

Bir Düğün Mutluluğu ve Geçmiş Zaman Hatıraları

Mutluluklar paylaşıldıkça artar, çoğalır ve herkes mutlu olur. Bizimde kardeşim Yunus’un biricik oğlu Tunahan ile Ali Emmimin kıymetli torunu Ali İhsan’ın biricik kızı Tansu ile kınasını Espiye’de yaptık. Düğünlerini 6 Ekim günü Gebze’de icra ettik

Sanayi Tarihi Müzesi Kurulmalı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk fabrikalarından olan Bilecik Bozüyük Tarihi Kereste Fabrikası ile ilgili araştırma yapıp belgesel çekiyoruz.

Taziye Kültürünün Önemi

Yıllar önce belgesel çekimi yaptığım Avusturya’nın Viyana kentin de ünlü Osmanlı tarihi yazarlarından Hammer’in mezar taşında Türkçe olarak şu satırları okumuş oldukça etkilenmiştim.

Analar Anlatılmaz Yaşanır

Anacağazım doğup büyüdüğü, çocukluk yıllarını geçirdiği, gelin olup ilk çocuğunu dünyaya getirip ana olma mutluluğunu tattığı, 4 erkek 3 kız toplam 7 evlat sahibi olduğu tarihi Dikmen Melikliği, Osmanlı döneminde Trabzon vilayetine bağlı, Torul Kazası’nın Nahiye Merkezi Bayramoğlu Nahiyesi bu günkü adı ile Giresun Espiye ilçesi Soğukpınar Köyü ile 800 yıllık tarihi geçmişi olan Karaovacık Yaylası’nı çok sevmekte.

Mutlu Olmanın Yolu Sabır ve Şükür Etmek

Anamızın Mutluluk Anayasası Bugün modern dünyada her şeyimiz var. Teknolojinin tüm imkanları, para, makam, şöhret.. Her şey insanlara verilmiş, her şeyimiz var ancak mutlu değiliz. İnsanların büyük bir kısmı mutsuz ve huzursuz geleceğinden endişeli.

Anne Acısının Tarifi Yokmuş

En acı haberi vermek ve yazmak çok zormuş. Bir süredir yaşlılığa bağlı olarak sağlık sorunları yaşayan annem Emine Kahraman hakka yürüdü. Kelimelerin boğazıma düğümlendiği, tarifi çok zor olan bir hüznün içerisindeyim.

Amasya’nın 918 Yıllık Türk İslam Tarihinden Ders ve İbret Almalıyız

Belgesel çekimleri için 45 gündür bulunduğum Giresun ve Gümüşhane Bölgesinden Kocaeli’ye dönerken kısa bir mola  verdiğim Amasya, kültür medeniyet ve zaferler tarihimiz açısından çok önemli.

20 Yıldır Tanıdığım Haluk Dursun Hocanın Ardından

Haluk Hoca ile ilk görüşmemiz bundan tam 20 yıl önceydi. 1999 yılında kısa adı ATİB olan Avrupa Türk İslam Federasyonu Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi’den bir davet aldım. 

Fındığın Depolanması

Fındığın depolanmasında amaç, fındığın kalitesini iyi korumaktır. Fındığın küflenmesini, renk, tat lezzet ve aroma kalite kaybını önlemektir.

Fındık Ocağı ve Fındık Bahçeleri Kaç Yıl Yaşar?

Yüz yıllar önce fındık bahçelerini diken dedelerimize vefa borcumuzu ödüyor muyuz?