Yaşar RAVANOĞLU AKDAŞ

Mutluluğun Doğum Günü

Haydi çocuklar masallar ülkesindeki mutluluk ormanına gidelim ve Mutlu'nun doğum günü kutlamasına katılalım. Maymun Mutlu ormanın en çok sevilen ve aranılan ismiydi. Artık büyüdüğü için doğum günü partilerini kendisi hazırlıyordu. Ormanın ortasındaki meydanda kutlamalar yapılırdı. Mutlu ve arkadaşları bir gün önceden meydanı çiçekler balonlar yapraklarla süslediler. Sonra kapı kapı dolaşıp bütün orman sakinlerini davet ettiler. Ormanda yaşayanların bildiği bir kural vardı. O da bu tür davetlere giderken herkesin kendi yemeğini götürrmesiydi. Davet sahibi herkese hitap edecek bir çeşit ikram yapması kuraldı. Maymun Mutlu da annesinden bunu annesinden rica ederek yaptırdı. Annesini bütün davetlilere birer dilim düşecek kadar büyük bir pasta olsun dedi. Mutlu ve arkadaşları orman meyveleri topladılar. Sulu böğürtlenlerle, armutlar, elmalar adını onların da bilmediği çeşit çeşit renk renk meyveleri topladılar. Ormanın fırınına götürdüler, fırıncı Fil Bahri:

- Hayrola çocuklar eğlence mi var? Annenizi yormayın bu pastayı ben yapayım sizlere doğum günü hediyem olsun, diye söyledi.

Fırıncı Bahri bunu kimseye yapmamıştı yapmazdı da ama bugün Mutlu'nun doğum günüydü ve Bahri Mutlu'yu çok severdi. Mutlu için her şeyi yapabilirdi. Doğum günü gelince bütün orman ayağa kalktı doğum günü yapılan meydana koştu. Meydan harika bir şekilde süslendi, herkes şıktı. Orman çalgıcıları Maymun Mutlu için çaldılar. Mutlu ilk dansını annesi Sakin ile yaptı. Orman orkestrası en güzel şarkılarını Ağustos böceği Cırcır yönetiminde söyledi. Eğlence gece geç vakitlere kadar sürdü. Pasta ikram edilip mumlar üflendi, hediyeler açıldı. Maymun Mutlu hediye getirenlere hediye getirmese de kendini bu özel gününde gelerek yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür etti. Mutluluk ormanında bir doğum günü daha kutlanmış oldu. 

Çocuklar biliyor musunuz? Mutluluğu hepimiz uzakta ararız ancak aslında mutluluk bizim içimizdedir, uzaklara gitmeye gerek yoktur. Bunu sakın unutmayın. Mutlu olun mutlu kalın.