Cennet Mekan Sultan Abdülhamit Hanı Rahmetle Anıyoruz

Ulu Hakan Abdülhamit Han, vefatının 104. Sene-i devriyesinde rahmet ve dualar ile yad ediliyor.  Dağılmakta ve yıkılmakta olan imparatorluğu harap olmaktan kurtaran ve Osmanlı tarihinin devamlılık göstermesinde büyük bir pay sahibi olan Abdülhamit Han, Ülkemizdeki vesayet odaklarının temsilcileri tarafından uzun yıllar boyunca itibar suikastına maruz kalmıştır.

Son Günlerde Uygulanan Ekonomik Politikalar

Kur Korumalı Mevduat Hesabını akıl edip, yürürlüğe koyanları tebrik ediyorum. Zira, bu sistem getirilmeden önce faizler enflasyonun altında kaldığı için insanlarımız tasarruflarını bankaların TL hesaplarına yatırmıyordu. Vatandaşlarımız elinde bulunan TL’leri ne yapacağını bilemiyor, bunun neticesi olarak da en kısa zamanda paralarını mecburen dövize çeviriyorlardı. Bir kısmı da “faiz haram” korkusuyla birikimlerini yastık altında muhafaza ediyordu.

Erken Seçim

Son günlerde biraz tavsamış olmakla beraber, erken seçim talebi az da olsa gündemde ki, yerini muhafaza etmektedir. Esasen, şu anda, acizane kanaatime göre Memleketimizin erken bir seçime zinhar ihtiyacı bulunmamaktadır.  Zira, Seçmenlerin % 52 sinin oyunu almak suretiyle seçilen bir Cumhurbaşkanı işbaşındadır. Beş yıllık normal görev süresi, 2023 yılının Haziran ayında nihayete erecektir. Milletvekili Genel Seçimlerinin de ayni tarihte yapılması icap etmektedir. Kısaca ifade etmek icap ederse, seçime daha bir buçuk yıla yakın bir zaman olduğu gibi, halkında ısrarlı bir seçim talebi yoktur.

Ahde Vefa Toplantıları

Bütün dünya ülkeleri de böyle midir bilmiyorum. Bizim memleketimizde yaşayan insanlar ne kadar değerli ve kabiliyetli olursa olsunlar, umumiyetle, hayatta oldukları süre zarfında pek kıymetleri bilinip takdir edilmezler. Hatta öyle ki, bir kimse şahsi kabiliyeti ve çalışkanlığı ile kendi sahasında biraz temayüz edip öne çıkmaya başlamış ise, hemen en başta yakınındakiler olmak üzere, etrafındakiler haklı veya haksız en ağır tenkitlerini acımasızca yapmaya başlarlar. Çok fazla yükselmesine mâni olmak için de amiyane tabirle, paçalarından tutup devamlı olarak aşağıya doğru çekiştirirler.

İzmit’te Bulunan Kızılay Binası

Bugün yazacağım yazının mevzu, İzmit Cumhuriyet Mahallesi Şirinevler semtinde bulunan Kızılay Binası ile alakalıdır.

Kocaeli’de Bulunan Sağlık Kurumları Hakkında

Kocaeli, sağlık kurumları bakımından oldukça zengin ve şanslı sayılan şehirlerimiz arasında bulunmaktadır. Bir de günübirlik tedavi maksadıyla İstanbul’a gidip gelme imkânı bulunduğu da dikkate alınırsa, Kocaeli halkının sağlık hizmeti alma bakımından ne kadar avantajlı olduğu çok açık bir şekilde görülmektedir.

Sağlık Muayenesi Hakkında

12 Ekim 2021 tarihinde ikamet etmekte olduğum yere yaya olarak, 30 – 35 dakikalık mesafede olan sağlık ocağına saat 14.30 sıralarında, ihtiyacım olan ilaçları yazdırmak üzere gittim. Sağlık Ocağı araba ve dolmuş güzergahında olmadığı için ya yürüyerek veya taksi ile gidilmesi icap eden bir yerde bulunuyor. Ben yürüyerek gitmeyi tercih ettim.

İski Eski Yönetim Kurulu Üyesi Değerli Dostum Zeki Sayın’ın Vefatı Üzerine

Bundan bir buçuk yıl kadar önce 23 Ocak 2020 tarihinde, 1996 - 2002 yılları arasında İSKİ’de altı yıla yakın beraber Yönetim Kurulu Üyesi olarak vazife yaptığımız ve bilahare Çevre ve Orman Bakanlığına Müsteşar olarak tayin edilen Muhterem Hocamız Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya’yı kaybetmiştik.

Araç Muayeneleri Hakkında

Bilindiği üzere, Türkiye'de periyodik araç muayenesinde tek kuruluş, yetkili ve görevlidir. Bu yetkili firma TÜVTÜRK’dür. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları üç ortaklı bir konsorsiyum olup, bu ortaklar Doğuş Grubu, TÜVSÜD ve bir İngiliz şirketi olan Bridgepoint'tir. Bu istasyonlarda yılda 9 milyondan fazla aracın periyodik ve yola uygunluk muayeneleri yapılmaktadır.

Mühimdir Diyanet İşleri Başkanlığı’na

Değerli Başkanım selamünaleyküm. Bu yazımda tarafımdan mühim olarak telakki edilen bir meseleyi Zat-ı Alinize arz etmek istiyorum. Mevzu şudur;

Şeddeli Yalan

Bir masa etrafında toplanmış kalabalık bir grup arasından birisi heyecanla anlatıyor.” Halamın oğlu söyledi, Suriyeliler. Devlet, kendilerine maaş verdiği için çalışmıyor, hatta para bile biriktiriyorlarmış. Gençleri Üniversitelere imtihansız girermiş.  Hatta sıra filan da beklemiyorlarmış.  Dahası yalan haber olarak neler söylemiyorlar ki,

Mühimdir! Diyanet İşleri Başkanlığı’na

Muhterem Başkanım , Selamünaleyküm. Önce selam eder, Cenab-ı Allah’tan hayırlı günler niyaz ederim. Şahsım tarafından mühim olarak telakki etiğim bir meseleyi Teşkilatın başkanı olarak Zat-ı Alinize arz etmek istiyorum. Mevzu şudur,

Yine Yalan Üzerine

Ülkemizin dört bir tarafı yanıp, ormanlarımız içindeki canlılar ile birlikte kül olurken, yalan üzerinden muhalefet edenlerin piyasaya sürdükleri yalanlar ile prim yapmaları sade bir vatandaş olarak, beni ziyadesiyle rahatsız etmektedir.

Yalan Rüzgârı

Bir parti lideri düşünün, gün geçmesin ki, sosyal medyada paylaşılan yalan haberleri gündeme taşıyıp rezil olmasın. Bu liderin kim olduğu, hususu herhalde herkes tarafından kolayca anlaşılacaktır.

*Gerçek Bir Baba Masalı…*

*Aileni seçemiyorsun* ; eşini, dostunu, arkadaşını, işini seçebildiğin gibi… Bu yüzden hayatın en büyük piyangosudur aslında doğduğun yer, doğduğun aile, doğduğun zaman, doğduğun şartlar.

“50 Yaş Üstündeki Herkesi Öldürün”

Bir ülkenin kralı, bir gün emir veriyor. Bütün memlekette bulunan 50 yaş üstündekiler toplanacak ve infaz edilecektir. Kralın bu emrini duyan gençlerden biri, babasını samanların altına özel olarak yaptırdığı sığınağa saklar. Verilen emir mucibince memlekette bulunan 50 yaş üstündekiler toplatılır ve hepsi infaz edilir. Sadece sığınakta saklanan baba infazdan kurtulur.

Bir 12 Eylül Vahşeti…

ÜLKÜCÜ ŞEHİTLER HALİL ESENDAĞ VE SELÇUK DURACIK 12 EYLÜL'ÜN KAHPE VE KALLEŞ CUNTACILARI TARAFINDAN 5 HAZİRAN 1983 SABAHI DARAĞACINA BÖYLE GÖNDERİLDİ. 

Taksim Camii’nin Açılışı Münasebetiyle

Müslüman Türk Milleti’nin 1,5 asırlık bir hayali daha gerçek oldu. Yıllarca hem içerideki hemde dışarıdaki İslam karşıtları tarafından yapımı devamlı olarak engellenen Taksim Camii nihayet muhteşem bir katılım ile 28 Mayıs 2021 Cuma günü ibadete açıldı. Kılınan ilk Cuma Namazının ardından konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Taksim Camii, bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Camii Kebiri’ne verdiğimiz selam, İstanbul’un fethinin 568. Yıl dönümüne ise bir armağandır ” dedi. Bu arada Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde Barbaros Hayrettin Paşa Camii yapılarak, orasını da mabetsiz yer olmaktan çıkarılacağının müjdesini verdi.

Başbakan Menderes'le Bir Hatıra...

Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi anlatıyor; amcam Baha Akşit bey, Menderes hükumetinde grup başkan vekili idi. Menderes’in sağ koluydu. O kadar yakındı ki, bakanları Menderes ile beraber o tayin ederdi. Kendisi bakan olmazdı ama bakanları düşürürdü, indirirdi. Öyle bir forsu vardı, devamlı grup başkan vekili idi.

Yağmur ve Kudüs

Hacca gitme yasağının kaldırılmasından sonra Hacca giden ve Kudüs’e uğrayan  Gönenli Mehmet Efendi’nin bir hatırası okuyanları duygulandırıyor.